Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Δεκ-2019 08:15

  Νέα φάση ανάπτυξης για την Aegean

  Νέα φάση ανάπτυξης για την Aegean
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Σε 155 προορισμούς με 65 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανόμενων και των πρώτων 6 Airbus της οικογένειας A320/321neo που αναμένονται κατά το πρώτο εξάμηνο του 2020, θα επιχειρεί την νέα χρονιά η Aegean.

  Mε κεντρικό σύνθημα "2020, Αφετηρία για περισσότερα", η διοίκηση του αερομεταφορέα παρουσίασε από τη Θεσσαλονίκη το πρόγραμμα για το 2020, το οποίο περιλαμβάνει σημαντική αύξηση του αριθμού των διαθέσιμων θέσεων, στις 19,2 εκατ. θέσεις, ήτοι 1,5 εκατ. περισσότερες σε σύγκριση με το 2019. Παράλληλα, όπως ανακοινώθηκε κατά την ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, σχεδιάζει την αύξηση της χωρητικότητας σε επιπλέον 47 δρομολόγια εξωτερικού, προσθέτοντας συνολικά 1,1 εκατ. θέσεις στην ετήσια δραστηριότητά της και φτάνοντας έτσι τις 11,4 εκατ. θέσεις συνολικά.

  Αναβαθμίζεται η Θεσσαλονίκη

  Αναλυτικά, η εταιρεία στο Πρόγραμμα 2020 προσθέτει 11 νέα δρομολόγια σε διεθνείς προορισμούς από τις βάσεις της  Αθήνας, της Θεσσαλονίκης και την νέα βάση της που θα δημιουργηθεί στην Κέρκυρα. Ταυτόχρονα, εντάσσει 3 νέους προορισμούς στο δίκτυό της από Μπέρμινχαμ, Πάφο, Μπιλμπάο.

  Οι επικεφαλής της Aegean εστίασαν επίσης στη σημασία που θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη για την επόμενη φάση ανάπτυξης της εταιρείας. Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε, θα αναβαθμιστεί η παρουσία της Aegean στον νέα αεροσταθμό που θα δημιουργηθεί με ένα επιπλέον αεροσκάφος που θα "διανυκτερεύει" στο αεροδρόμιο της πόλης, ενώ προβλέπονται δρομολόγια από τη Θεσσαλονίκη προς Βαρκελώνη, Βρυξέλλες, Ρώμη, Μιλάνο, Ζυρίχη, Βερολίνο και αύξηση των διαθέσιμων θέσεων εξωτερικού κατά 25%. Η Aegean κατά συνέπεια προσθέτει 8 νέους προορισμούς από την πόλη της Θεσσαλονίκης (6 εξωτερικού και 2 εσωτερικού), ενώ επενδύει και σε νέο lounge επιφάνειας 500 τμ. που θα λειτουργήσει με το ξεκίνημα του νέου αεροσταθμού, αλλά και σε νέο προσωπικό με προσλήψεις 30 νέων εργαζομένων.

  "Η Θεσσαλονίκη βρίσκεται πάντοτε στο DNA της Aegean από την εποχή που ήμασταν μια εταιρεία τριών αεροσκαφών", σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Γερογιάννης, CEO του Ομίλου. Αναφερόμενος, στο πλαίσιο της ομιλίας του, στη συμφωνία για την παραλαβή των νέων αεροσκαφών, σημείωσε πως η επένδυση αυτή θα οδηγήσει την Aegean στην νέα εποχή, για να προσφέρει ποιοτικότερες υπηρεσίες στους καταναλωτές και για να αξιοποιήσει την τεχνολογία που τα νέα αεροσκάφη προσφέρουν, αλλά και την αποδοτικότερη κατανάλωση καυσίμων. "Πρόκειται για μια νέα αφετηρία για την εταιρεία και η Θεσσαλονίκη έχει σημαντική θέση για εμάς από την αρχή της δραστηριότητάς μας", τόνισε.

   

  Νέα βάση στην Κέρκυρα

  Παράλληλα, με στόχο τη διεύρυνση κάλυψης των μεγάλων τουριστικών αγορών η Aegean δημιουργεί βάση στην Κέρκυρα, την 8η βάση της σε Ελλάδα και Κύπρο. Για το 2020 ξεκινά από εκεί το πρώτο δρομολόγιο τακτικών πτήσεων Κέρκυρα-Παρίσι και 12 προορισμοί charter πτήσεων, προσφέροντας επιπλέον 95.000 θέσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος και συμβάλλοντας στην εξυπηρέτηση των αναγκών του τουρισμού του νησιού. 

  Σε ότι αφορά στην Αθήνα, οι επικεφαλής της εταιρείας ανέφεραν πως παραμένει φυσικά ένας προορισμός - βαρόμετρο για τις επιδόσεις του ελληνικού τουρισμού και της Aegean, αλλά και ο κύριος κόμβος για πρόσβαση στα μικρότερα νησιά της χώρας. Το 2020 η σημαντική αύξηση χωρητικότητας στο δίκτυο της Αθήνας θα προέλθει, για άλλη μια φορά, από την προσφορά μεγαλύτερης συχνότητας υπαρχόντων δρομολογίων, τη διεύρυνση του διαστήματος εξυπηρέτησης περισσότερων προορισμών και την προσθήκη τεσσάρων νέων προορισμών (Μπιλμπάο, Νυρεμβέργη, Πάφος, Μπέρμινχαμ) .

  "Πιστεύουμε ότι μέσα από τον επιχειρησιακό σχεδιασμό μας, αλλά και τις συμπράξεις και συνεργασίες που υλοποιούμε με φορείς των πόλεων και των περιοχών της χώρας, σταδιακά διαμορφώνουμε το κατάλληλο προϊοντικό μείγμα για τη διάχυση του τουρισμού αλλά και την ενίσχυση των ποιοτικών του χαρακτηριστικών" σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γερογιάννης.

  Η νέα φάση ανάπτυξης για την Aegean  έρχεται σε μια περίοδο που συμπληρώνει 20 χρόνια δραστηριότητας και διαρκούς μεγέθυνσης. Η εταιρεία σήμερα επιχειρεί με 65 αεροσκάφη, όταν πριν από έξι χρόνια διέθετε τριάντα. Από την πλευρά του, ερωτηθείς εάν το νέο πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας θα οδηγήσει σε αναπροσαρμογή των τιμών, ο Πρόεδρος της Aegean, Ευτύχης Βασιλάκης, ανέφερε πως δεν θα υπάρξουν αυξήσεις, ενώ επισήμανε τη σημαντική επιβάρυνση και ζημία που προκάλεσε η αύξηση του ΦΠΑ στο 24% στο σκέλος της δραστηριότητας στο εσωτερικό, επιβραδύνοντας την ανάκαμψη. Τόνισε, παράλληλα, πως θα υπάρξει προσπάθεια να διατηρηθούν κάποιες από τις πτήσεις του νέου Προγράμματος και τον χειμώνα, ώστε να επεκταθεί η σεζόν.

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμη:

  - Aegean: Αύξηση εσόδων 10% στο εννεάμηνο

   


   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ