Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Δεκ-2019 09:37

  Πειραιάς, ευρωπαϊκή πύλη για τον κινεζικό γίγαντα των φ/β Jinko Solar

  Πειραιάς, ευρωπαϊκή πύλη για τον κινεζικό γίγαντα των φ/β Jinko Solar
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Συμφωνία που μετατρέπει το λιμάνι του Πειραιά σε κεντρική πύλη εισόδου για την ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης και των Βαλκανίων για τη διακίνηση των προϊόντων της μεγαλύτερης κινεζικής εταιρείας φωτοβολταϊκών, υπέγραψαν η Jinko Solar και η Cosco Hellas. 

  Βάσει της συμφωνίας η Jinko Solar που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους και πιο καινοτόμους παραγωγούς φωτοβολταϊκών πλαισίων στον κόσμο, επιλέγει το λιμάνι του Πειραιά ως πύλη για τη διακίνηση και διανομή  των  προϊόντων της για την ευρύτερη περιοχή της νότιας Ευρώπης, με έμφαση στα Βαλκάνια και την περιοχή ΕΜΕΑ. 

  Το λιμάνι του Πειραιά αποτελεί το ιδανικό hub για τη διανομή των προϊόντων μας και την στρατηγική επέκταση του δικτύου μας στην Ευρώπη, ανέφερε σε δηλώσεις του ο F. Niendorf Γενικός Διευθυντής της Jinko Solar Europe.

  Αυτή η συνεργασία με την Cosco θα μας επιτρέψει να δουλέψουμε πιο στενά με τους πελάτες μας στην περιοχή παρέχοντας βελτιωμένες λύσεις logistics, που θα είναι όχι μόνο αξιόπιστες και γρήγορες χρονικά αλλά και οικονομικά αποδοτικές, πρόσθεσε.

  Όπως σημειώνουν πηγές της Jinko Solar η στρατηγική συνεργασία με την Cosco ανοίγει το δρόμο ώστε η Jinko να προσφέρει υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στην Ελληνική αγορά φωτοβολταϊκών αλλά και στην ευρύτερη περιοχή. 

  Ταυτόχρονα η συνεργασία αυτή ισχυροποιεί ακόμη περισσότερο τη θέση της Ελλάδας και του λιμένα του Πειραιά ως έναν από τους σπουδαιότερους εμπορικούς κόμβους στην Μεσόγειο και στην Ευρώπη.

  Από την πλευρά του ο γενικός διευθυντής της Cosco Shipping Lines Xudong Su τόνισε ότι η συμφωνία αποτελεί σημαντικό ορόσημο για την Cosco καθώς η συνεργασία αντανακλά την εμπιστοσύνη της Jinko Soar στην εμπειρία και τις λειτουργίες που παρέχει η υψηλής ποιότητας αλυσίδα προμήθειας μέσω του κέντρου διανομής στο λιμάνι του Πειραιά. Αυτή είναι μια ιστορική συνεργασία και για τις δύο εταιρείες, που θα συνεργαστούν από κοινού με στόχο τα αμοιβαία μακροπρόθεσμα βιώσιμα οφέλη, κατέληξε. 
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ