Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 09-Δεκ-2019 10:07

  Airbnb: Δικαστήριο απαγόρευσε την ενοικίαση διαμερίσματος σε πολυκατοικία

  Airbnb: Δικαστήριο απαγόρευσε την ενοικίαση διαμερίσματος σε πολυκατοικία
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Με τις βραχυχρόνιες μισθώσεις ακινήτων τύπου Airbnb να αποτελούν αιτία διαμάχης μεταξύ των ενοίκων σε πολλές πολυκατοικίες, μια δικαστική απόφαση έρχεται να ανατρέψει τα δεδομένα.

  Σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", το Μονομέλές Πρωτοδικείο Ναυπλίου απαγορεύσει τη χρήση διαμερίσματος για βραχυχρόνια μίσθωση σε πολυκατοικία του Ναυπλίου.

  Η συγκεκριμένη απόφαση ανοίγει τον δρόμο για μαζικές αγωγές από ιδιοκτήτες ακινήτων οι οποίοι αντιδρούν στη μόδα του Airbnb.

  Αναλυτικότερα, το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων των υπολοίπων ιδιοκτητών διαμερισμάτων της πολυκατοικίας και καλεί την ιδιοκτήτρια που μισθώνει το σπίτι της μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας "να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση, ως τουριστικού καταλύματος και να περιοριστεί στη χρήση αυτής ως κατοικίας". Επίσης απειλεί εις βάρος της "προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση".

  "Πρόκειται για μια πολύ σκληρή απόφαση", δηλώνει στα "ΝΕΑ" ο Κώστας Παπαναγιώτου, γραμματέας του Συλλόγου Οικονομία Διαμοιρασμού, σημειώνοντας ότι "το δικαστήριο επέβαλε στην ιδιοκτήτρια του διαμερίσματος την εσχάτη των ποινών χωρίς να της δώσει την ευκαιρία να επανορθώσει ή να τις επιβάλει μια ήπια ποινή". Η απόφαση δημιουργεί νομικό προηγούμενο, προσθέτει ο ίδιος. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ