Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 29-Νοε-2019 08:10

  ΟΠΑΠ: Το έκτακτο μέρισμα φέρνει ράλι και νέα υψηλά

  ΟΠΑΠ: Το έκτακτο μέρισμα φέρνει ράλι και νέα υψηλά
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Κοντά στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας 5ετίας οδήγησε τη μετοχή του ΟΠΑΠ η απόφαση της διοίκησης να προχωρήσει στη διανομή έκτακτου μερίσματος το οποίο θα αντιστοιχεί κατ’ ελάχιστον στα καθαρά κέρδη της εταιρείας για την χρήση του 2019.

  Με την καθαρή κερδοφορία του Οργανισμού να εκτιμάται από τους αναλυτές στα επίπεδα των 190- 200 εκατ. ευρώ, οι υπολογισμοί ανεβάζουν το έκτακτο αυτό μέρισμα στα 0,58 έως και 0,65 ευρώ ανά μετοχή. Στα reports τους οι ξένοι οίκοι και οι εγχώριες ΑΧΕΠΕΥ αναφέρουν πως η έκτακτη αυτή διανομή θα είναι ανεξάρτητη του μερίσματος για τη χρήση του 2019. Ήτοι μια συνολική μερισματική απόδοση που ανέρχεται άνω του 13%, σύμφωνα με τη Wood και την Optima, με βάση την τιμή κλεισίματος την ημέρα που ανακοινώθηκε η πρόθεση διανομής του έκτακτου μερίσματος (27/11).

  Μάλιστα οι περισσότεροι αναλυτές αναφέρουν πως η κίνηση αυτή ήρθε ως έκπληξη, κάτι που αναμφισβήτητα θα ικανοποιούσε την αγορά.  Έτσι η Piraeus Securities επανέλαβε ότι έχει τοποθετήσει τον πήχη για τη μετοχή στα 13 ευρώ, η Pantelakis στα 12 ευρώ, ενώ η Euroxx στα 11,70 ευρώ.

  Ως αποτέλεσμα, στη χθεσινή συνεδρίαση η μετοχή του ΟΠΑΠ κινήθηκε έντονα ανοδικά προσεγγίζοντας έπειτα από πολύ καιρό τα επίπεδα των 11 ευρώ (κλείσιμο 10,93 ευρώ, ενδοσυνεδριακά 10,96 ευρώ), με κέρδη στο κλείσιμο της τάξης του 5,10%. Ο τίτλος κινείται με στόχο να προσεγγίσει πλέον τα υψηλά 5ετίας, στα 11,09 ευρώ (στις 23 Ιανουαρίου 2018). Ήδη από την αρχή του χρόνου η μετοχή καταγράφει απόδοση 45%.

  Ανεβάζουν ταχύτητα τα VLTs

  Την ίδια στιγμή, τρίμηνο με τρίμηνο η πορεία των VLTs επιταχύνεται. Σε ότι αφορά στα VLTs, στο τέλος του περασμένου Σεπτεμβρίου ο ΟΠΑΠ είχε εγκατεστημένα συνολικά 20.932 VLTs σε 369 καταστήματα Play Gaming Halls και 2.022 πρακτορεία ΟΠΑΠ.

  Στις 27/11, όπως αναφέρεται στην παρουσίαση κατά τη χθεσινή τηλεδιάσκεψη με τους αναλυτές, έχουν εγκατασταθεί 22.900 VLTs. Επιπλέον 1.500 έχουν πιστοποιηθεί αλλά δεν έχουν εγκατασταθεί και τα εναπομείναντα βρίσκονται στο στάδιο της πιστοποίησης. Η διοίκηση του Οργανισμού ανέφερε πως ο στόχος της εγκατάστασης του συνόλου των 25.000 VLTs μέχρι το τέλος του 2019 αναμένεται να επιτευχθεί.

  Η δραστηριότητά των VLTs ήδη ενισχύεται, κάτι που αποτυπώνεται στα οικονομικά μεγέθη του Οργανισμού. Στο τέλος του τρίτου τριμήνου 2019, η μέση δαπάνη ανά επίσκεψη διαμορφώθηκε στα 30 ευρώ, με την εγγεγραμμένη βάση πελατών να ανέρχεται στις 393 χιλιάδες. Σύμφωνα με τον κύριο Κόουπ, οι θετικές τάσεις αναμένεται να συνεχιστούν και κατά την εορταστική περίοδο των Χριστουγέννων.

  Σε ότι αφορά στη δραστηριότητα αθλητικού στοιχηματισμού, αυτή σημείωσε ξανά θετικές επιδόσεις, λόγω της απόδοσης των προϊόντων στοιχηματισμού κατά τη διάρκεια αγώνων (live) και των συσκευών αυτόματης εξυπηρέτησης στοιχηματισμού (SSBTs). Επιπλέον, ο ΟΠΑΠ αναβαθμίζει περαιτέρω τα προϊόντα αθλητικού στοιχηματισμού με νέες δυνατότητες, όπως η δυνατότητα cash-out μέσω της εφαρμογής Opapp.

  Ερωτηθείς στο πλαίσιο της τηλεδιάσκεψης για τη διαδικτυακή αγορά, ο κ. Κόουπ αναφέρθηκε στις προοπτικές και τη σταθερή πρόοδο που σημειώνουν οι δραστηριότητες του ΟΠΑΠ και στην αύξηση της πελατειακής του βάσης, τονίζοντας ότι η επένδυση του ΟΠΑΠ στη Stoiximan αποδίδει ήδη. Όπως ανέφερε, τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται η έγκριση από τις εποπτικές αρχές ανταγωνισμού της Κύπρου για την ολοκλήρωση της επένδυσης του ΟΠΑΠ στη Stoiximan.

  Τέλος, σε ότι αφορά στα καταστήματα, το πρόγραμμα εκσυγχρονισμού θα συνεχιστεί το 2020, με στόχο τα καταστήματα ΟΠΑΠ να καθιερωθούν ως τοπικοί προορισμοί διασκέδασης.

  Διαβάστε ακόμη:

  - Ισχυρά αποτελέσματα 9μήνου από τον ΟΠΑΠ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ