Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 25-Νοε-2019 08:36

  Ποιους και γιατί ανησυχεί το come back της Singular Logic

  Ποιους και γιατί ανησυχεί το come back της Singular Logic
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Το πρόσφατο ναυάγιο της εξαγοράς της Singular Logic από τη Liknoss, συμφερόντων του εφοπλιστή Θ. Πριόβολου, τροφοδότησε στην αγορά ορισμένα σενάρια για το ενδεχόμενο υπαγωγής της εταιρείας στο άρθρο 106β. Κάτι που δεν έχει λογική ούτε σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα της εταιρείας αλλά και με τις σημαντικές προοπτικές που ανοίγονται για τους μεγάλους παίκτες της πληροφορικής, όπως είναι η  Singular Logic μέσω των έργων ύψους 740 εκατ.  ευρώ των προγραμμάτων ΕΣΠΑ του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης τόσο στο Δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.

  Και τούτο καθώς είναι σαφές ότι τα δανειακά βάρη της εταιρείας που χρονολογούνται από δεκαετίας και άνω, δεν αφορούν λειτουργική αδυναμία ή χρηματοδότηση, αλλά βασικά εξυπηρέτησαν το σχέδιο εξόδου της εταιρείας από το χρηματιστήριο, πληρώθηκαν δηλαδή οι μέτοχοι της εισηγμένης για να βγει από το ταμπλό, και φορτώθηκαν στην Singular Logic μέσω συγχώνευσης την περίοδο μάλιστα που η χώρα και η οικονομία έμπαιναν στη μεγάλη περιπέτεια της κρίσης.

  Αποτελεί δε οξύμωρο να εμφανίζεται ότι μπορεί να έχει ανάγκη για προστασία από τους πιστωτές της, δηλαδή κατ’ ουσίαν τις τράπεζες μία εταιρεία που το επιχειρείν της προσελκύει πραγματικό επενδυτικό ενδιαφέρον -ανεξάρτητα από την μη θετική κατάληξη όχι για λόγους που συνδέονται με την ίδια την εταιρία αλλά στο πλαίσιο της τελικής συμφωνίας με τις τράπεζες. Οι οποίες ήταν και είναι διατεθειμένες να συζητήσουν την πώληση της εταιρείας και μάλιστα με πολύ σημαντικό κούρεμα των δανείων της. Και που προφανώς δεν επιθυμούν να πλήξουν μέσω της  Singular Logic και την MIG για την οποία η Singular Logic αποτελεί ένα σημαντικό asset.

  Τώρα πώς μια εταιρεία με τα μεγέθη της  Singular Logic  με εκατοντάδες ενεργούς μεγάλους  πελάτες του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα,  με δεκάδες χιλιάδες ενεργούς πελάτες στη μικρή και μεσαία αγορά, με την ηλεκτρονική τιμολόγηση, τα ηλεκτρονικά βιβλία, τα προγράμματα του ΕΣΠΑ και τα μεγάλα έργα του Δημοσίου προ των πυλών το 2020, αλλά και με τη μοναδικότητα στο έργο των εκλογών, θα είχε οποιαδήποτε σχέση ή ανάγκη ή οποιαδήποτε λογική να μπει (σύμφωνα με κάποια σενάρια) σε μια διαδικασία απαξίωσης -εντασσόμενη στο 106β- από τις ίδιες τις τράπεζες, για να προστατευτεί από... αυτές, είναι και καινοφανές και περίεργο.!!!!  Και προφανώς μη ρεαλιστικό. Το ακόμα πιο περίεργο της υπόθεσης πάντως, είναι το χρονικό σημείο που αναπτύσσεται η φιλολογία, δηλαδή μετά από την εκδήλωση πραγματικού επενδυτικού ενδιαφέροντος, άσχετα πως κατέληξε και ενώ ανταγωνιστές της εταιρείας αλλά και άλλες πλευρές, φέρονται πλέον διατεθειμένοι να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους... Καθώς στην αγορά της πληροφορικής, το γεγονός ότι η εταιρεία μπορεί να περάσει σε νέα ιδιοκτησία ενεργοποιεί αντανακλαστικά και έχει σαφώς θορυβήσει τους ανταγωνιστές της  Singular Logic

  Πολύ περισσότερο καθώς γνωρίζουν ότι η  Singular Logic έχει κάνει ένα πολύ δυναμικό come back στον χώρο του επιχειρηματικού λογισμικού, έτρεξε με μεγάλη επιτυχία και εντυπωσιακές καινοτομίες τις πρόσφατες πολύπλοκες εκλογικές αναμετρήσεις του 2019 και αποτελεί έναν από τους πιο ισχυρούς παίκτες για τα 740 εκατ. των ΕΣΠΑ. Σημειώνεται δε ότι όπως προκύπτει, η εταιρεία δεν έχει ληξιπρόθεσμες οφειλές απέναντι στις φορολογικές και ασφαλιστικές της υποχρεώσεις καθώς και προς το προσωπικό της. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ