Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 21-Νοε-2019 15:31

  Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το ευρωομόλογο της Μυτιληναίος

  Ανοίγει το βιβλίο προσφορών για το ευρωομόλογο της Μυτιληναίος
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ανοίγει σήμερα το βιβλίο προσφορών για το ευρωομόλογο αξίας 500 εκατ. ευρώ, με λήξη το 2024, της Μυτιληναίος.

  Όπως έχει ανακοινωθεί, την έκδοση και τη διάθεση των ομολογιών θα πραγματοποιήσει η άμεση θυγατρική της Μυτιληναίος με έδρα στο Λουξεμβούργο, Mytilineos Financial Partners.

  Τα κεφάλαια που θα αντληθούν από την έκδοση θα διατεθούν για τη χρηματοδότηση γενικών εταιρικών σκοπών και την καταβολή των προμηθειών και εξόδων της έκδοσης.

  Οι Citigroup Global Markets Limited, HSBC Bank plc και J.P. Morgan Securities plc θα ενεργήσουν ως Ενεργοί Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Physical Bookrunners), οι Credit Suisse Securities (Europe) Limited, Goldman Sachs International και Nomura International plc θα ενεργήσουν ως Συνδιαχειριστές του Βιβλίου Προσφορών (Joint Bookrunners) και οι Alpha Bank A.E., Eurobank Ergasias S.A.¸ Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος Α.Ε. και Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. θα ενεργήσουν ως Επικεφαλής Διαχειριστές (Lead Managers).

  Υπενθυμίζεται ότι η Μυτιληναίος έχει δρομολογημένες ή υπό εξέταση επενδύσεις ύψους 1 δισ. ευρώ στην ηλεκτροπαραγωγή, τη μεταλλουργία και τις ΑΠΕ.

  Παράλληλα, είναι μία από τις λίγες εταιρείες που μπορούν να εκμεταλλευτούν την ευνοϊκή συγκυρία στην αγορά, καθώς σύμφωνα με τημ αξιολόγηση της Fitch η πιστοληπτική ικανότητα της Μυτιληναίος είναι "ΒΒ", πάνω από αυτή που έχει θέσει για τις τράπεζες και πάνω από αυτή της Ελλάδας. Εν όψει και της έκδοσης του ομολόγου η αξιολόγηση αυτή καθιστά ορατή την εταιρεία σε μεγάλα επενδυτικά funds τα οποία κατευθύνουν τις επενδύσεις τους έχοντας ως κριτήριο τις αξιολογήσεις των μεγάλων διεθνών οίκων.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ