Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 20-Νοε-2019 09:33

  Τρίπτυχο νέας εποχής για τoν Όμιλο Olympia

  Τρίπτυχο νέας εποχής για τoν Όμιλο Olympia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Ισχυρή διοικητική ομάδα στην Olympia Group αλλά και σε κάθε εταιρεία του ομίλου, ερρωμένο Διοικητικό Συμβούλιο με στόχο την ενδυνάμωση της εταιρικής κουλτούρας και ανεξάρτητα μέλη διεθνούς βεληνεκούς που θα συνδράμουν περαιτέρω στην υιοθέτηση διεθνών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, αποτελούν το τρίπτυχο της νέας εποχής στον Όμιλο Olympia.

  Η ολοκλήρωση της αναδιοργάνωσης της διοικητικής δομής και οργάνωσης του Ομίλου που είχε ξεκινήσει το 2016 φέρνει τον Όμιλο Olympia πολλά βήματα μπροστά από το σύνολο των ελληνικών επιχειρήσεων σε επίπεδο εταιρικής διακυβέρνησης. Σε μια περίοδο που για τη πλειονότητα του επιχειρείν στην Ελλάδα η υιοθέτηση διεθνών πρακτικών corporate governance αποτελεί ακόμη ζητούμενο, η αναδιοργάνωση της εταιρικής δομής και οργάνωσης και η ένταξη στο Δ.Σ. ανεξάρτητων μελών εγνωσμένης αξίας και εμπειρίας, οδηγεί σε νέα εποχή εταιρικής διακυβέρνησης τον Όμιλο Olympia.

  Οι αλλαγές αυτές σηματοδοτήθηκαν κατά την τελευταία Γενική Συνέλευση του Ομίλου Olympia, στο πλαίσιο της οποίας εξελέγη νέο 9μελές Διοικητικό Συμβούλιο που θα ισχυροποιήσει την κουλτούρα της εταιρικής διακυβέρνησης στον Όμιλο Olympia, αλλά και στο σύνολο των εταιρειών τις οποίες ελέγχει.

  Στο νέο ΔΣ, θέσεις ανεξάρτητων, μη εκτελεστικών μελών κατέλαβαν δύο στελέχη με σημαντική διεθνή εμπειρία στις πρακτικές της σύγχρονης εταιρικής διακυβέρνησης, Carla Cico, που καταλαμβάνει και θέση Αντιπροέδρου στο Δ.Σ. και η Muriel De Lathouwer

  H κα Cico είναι Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας τεχνολογίας Commify Group και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας προϊόντων ασφαλείας Allegion Plc. Διατέλεσε CEO της Rivoli S.p.A., εταιρείας υποδομών, και προηγουμένως, CEO της Ambrosetti Consulting.  Επίσης, διετέλεσε CEO της Brazil Telecom (2001-2005), θέση για την οποία έχει συμπεριληφθεί στις λίστες των Forbes και Fortune.

  Αντίστοιχα, η κα Muriel De Lathouwer είναι μέλος του ΔΣ της Shurgard, της μεγαλύτερης εταιρεία στην Ευρώπη σε κέντρα αποθήκευσης, ανεξάρτητο μέλος του ΔΣ της Coderdojo Belgium, της βιομηχανίας CFΕ, της εταιρείας τεχνολογίας Amoobi και της συνεταιριστικής τράπεζας CPH. Στο παρελθόν έχει διατελέσει CEO, Managing Director και Executive Board Member της EVS Belgium, κορυφαίας εταιρείας διεθνώς στα συστήματα παραγωγής ψηφιακών βίντεο.

  Τα νέα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, πέραν της συμβολής τους στην υιοθέτηση διεθνών πρακτικών εταιρικής διακυβέρνησης και διαφάνειας, αξιοποιώντας την πολυετή εμπειρία τους θα προσδώσουν αξία στην επιχειρηματική ανάπτυξη του ομίλου που ακολουθώντας το όραμα του ιδρυτή του, Πάνου Γερμανού, έχει μετεξελιχθεί σε έναν διεθνή επενδυτικό Όμιλο με πολυεπίπεδη παρουσία σε 9 χώρες στην ευρωπαϊκή αγορά, μέσα από 6 θυγατρικές εταιρείες.

  Παράλληλα, πραγματοποιώντας ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης των  αξιών της ισότητας και συμμετοχικότητας, το νέο Δ.Σ. του Ομίλου Olympia αποτελείται κατά το 1/3 από γυναίκες. Αναλυτικά, το νέο Δ.Σ. συγκροτήθηκε σε σώμα και καθόρισε τα  εκτελεστικά και μη εκτελεστικά μέλη του, ως ακολούθως:

  - Γιάννης Καραγιάννης, Πρόεδρος, εκτελεστικό μέλος

  - Carla Cico, Αντιπρόεδρος, ανεξάρτητο μη εκτελεστικό μέλος

  - Ρόμπυ Μπουρλάς, Διευθύνων Σύμβουλος, εκτελεστικό μέλος

  - Muriel de Lathouwer, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος

  - Δημήτριος Γκούμας, ανεξάρτητο, μη εκτελεστικό μέλος

  - Τατιάνα Φαφαλιού, μη εκτελεστικό μέλος

  - Χρήστος Καλογεράκης, μη εκτελεστικό μέλος

  - Γιώργος Ξηρουχάκης, εκτελεστικό μέλος

  - Γιάννης Παντολέων, εκτελεστικό μέλος

  Το νέο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης που εφαρμόζει ο Όμιλος Olympia διασφαλίζει την ουσιαστική εφαρμογή κανόνων εταιρικής διακυβέρνησης, για να προστατεύονται επαρκώς οι μέτοχοι, οι εργαζόμενοι καθώς και όσοι συνδέονται έμμεσα ή άμεσα με τον Όμιλο Olympia, με κυρίαρχο στόχο την μακροβιότητα του οργανισμού, την αρμονική συνύπαρξη τωρινών και μελλοντικών μετόχων, αλλά και τις μελλοντικές συνεργασίες με ξένους επενδυτές.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ