Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 19-Νοε-2019 07:46

  Lamda Development: Έλληνες και ξένοι θεσμικοί αγόρασαν το 2,75% της VoxCove

  Lamda Development: Έλληνες και ξένοι θεσμικοί αγόρασαν το 2,75% της VoxCove
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην εταιρεία VoxCove του ομίλου Πάνου Γερμανού και της οικογένειας Κάτσου ανήκει το ποσοστό 2,75% που πωλήθηκε, χθες, μέσω τριών πακέτων 2,2 εκατ. τεμαχίων, έναντι 7,50 ευρώ ανά μετοχή.

  Η κίνηση αυτή, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έρχεται σε συνέχεια όσων έχει ανακοινώσει η VoxCove για συμμετοχή στην επικείμενη Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου της Lamda Development, ύψους 650 εκατ. ευρώ, με ποσοστό και δικαιώματα ψήφου που δεν θα υπερβαίνουν το 10%, με στόχο η συνολική της επένδυση να ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ. Με άλλα λόγια, το ποσοστό της VoxCove στην εισηγμένη υποχώρησε σε 10% έναντι 12,75%, πριν τη χθεσινή συναλλαγή.

  Το 2,75% του μετοχικού κεφαλαίου, που πωλήθηκε, αγόρασαν Έλληνες και ξένοι θεσμικοί επενδυτές, μεταξύ των οποίων, η HSBC και εγχώριος τραπεζικός όμιλος. Η τιμή πώλησης (7,50 ευρώ ανά μετοχή) είναι ιστορικά η υψηλότερη στην οποία έχει μεταβιβαστεί, σε μία μόνο ημέρα, ένα τόσο μεγάλο "πακέτο" μετοχών της Lamda Development, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

  Όσον αφορά την Αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου, βρίσκεται στο στάδιο της έγκρισης του Ενημερωτικού Δελτίου, που εκτιμάται ότι θα μπορούσε να ολοκληρωθεί μέσα στις προσεχείς εβδομάδες.

  Δημ. Δελεβέγκος

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ