Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Νοε-2019 19:49

  S&P: Στο 'BB-' η αξιολόγηση της Mytilineos, σταθερό το outlook

  S&P: Στο 'BB-' η αξιολόγηση της Mytilineos, σταθερό το outlook
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η S&P Global Rating ανακοίνωσε σήμερα ότι έθεσε αξιολόγηση 'BB-' στην εταιρεία Mytilineos, όπως και στη σχεδιαζόμενη ομολογιακή έκδοση των 500 εκατ. ευρώ, με το outlook να είναι σταθερό.

  Στην ανάλυση του ο οίκος σημειώνει ότι το σταθερό outlook αντανακλά "την άποψη μας ότι η εταιρεία "θα δημιουργεί σταθερά κέρδη όσο θα σημειώνει πρόοδο με το φιλόδοξο πρόγραμμα κεφαλαιουχικών δαπανών (capex)".

  Σημειώνει επίσης ότι το διαφοροποιημένο χαρτοφυλάκιο του ομίλου σε τρείς δραστηριότητες – αλουμίνιο, ενέργεια και κατασκευές –αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα που υποστηρίζει μια συνολικά υγιή ανταγωνιστική θέση, σε σύγκριση με μία πιο αδύναμη αξιολόγηση για το κάθε τμήμα ξεχωριστά.

  "Τα τελευταία πέντε χρόνια, αυτή η διαφοροποίηση έχει μεταφραστεί σε χαμηλότερη μεταβλητότητα στα κέρδη και τις ταμειακές ροές", αναφέρει ο οίκος.

  Επισημαίνει επίσης "ότι η συνολική αξιολόγηση περιορίζεται από τη μεγάλη έκθεση στην Ελλάδα, όπου βρίσκονται όλα σχεδόν τα περιουσιακά της στοιχεία και απ’ όπου προέρχονται τα μισά της έσοδα".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ