Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 18-Νοε-2019 10:12

  Αξιολόγηση ΒΒ και outlook σταθερό για τη Μυτιληναίος από τη Fitch

  Αξιολόγηση ΒΒ και outlook σταθερό για τη Μυτιληναίος από τη Fitch
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η Fitch Ratings αποδίδει αξιολόγηση ΒΒ στην Μυτιληναίος με "σταθερό" outlook, ενώ για την επικείμενη έκδοση ομολόγων 500 εκατ. ευρώ, η αξιολόγηση είναι ΒΒ.

  Η αξιολόγηση υποστηρίζεται από το διαφοροποιημένο επιχειρηματικό προφίλ, το επιχειρηματικό μοντέλο, τις χαμηλού κόστους μεταλλουργικές δραστηριότητες καθώς και από την ισχυρή και συνεχώς ενισχυόμενη θέση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, που προσφέρει ένα "μαξιλάρι" έναντι της μεταβλητότητας των ταμειακών ροών.

  Οι βασικοί περιορισμοί στην αξιολόγηση είναι μεταξύ άλλων η αυξημένη μόχλευση και οι εκτιμώμενες αρνητικές ταμειακές ροές για το 2020-2021, εξαιτίας των υψηλότερων κεφαλαιουχικών αναγκών και των αναγκών σε κεφάλαιο κίνησης.

  Το σταθερό outlook αποτυπώνει την εκτίμησή του οίκου ότι το διαφοροποιημένο προφίλ και οι αυξημένες δραστηριότητες κοινής ωφέλειας, θα μετριάσουν μερικώς την αποδυνάμωση της απόδοσης της μεταλλουργίας και της μηχανικής, των προμηθειών και των κατασκευών (EPC) εν τω μέσω επιδείνωσης της παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.

  Επιπλέον, "αντανακλά την εικόνα μας ότι ο όμιλος θα προχωρήσει με αύξηση των κεφαλαιουχικών δαπανών και σε μικρές εξαγορές, διατηρώντας παράλληλα ένα συντηρητικό χρηματοπιστωτικό προφίλ", αναφέρει ο οίκος αξιολόγησης.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ