Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Νοε-2019 19:38

  Νέο μοντέλο logistics προωθεί η Jumbo

  Νέο μοντέλο logistics προωθεί η Jumbo
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Η αύξηση της παραγωγικότητας, η προσαρμογή στις νέες συνθήκες της αγοράς και η περαιτέρω επέκταση του δικτύου καταστημάτων παράλληλα με την ένταξη στην τροφοδοτική αλυσίδα νέων ενδιάμεσων κέντρων διανομής την επόμενη τριετία, με στόχο την εφαρμογή του μοντέλου last minute delivery, είναι οι μελλοντικοί στόχοι που έθεσε η διοίκηση της Jumbo κατά τη διάρκεια της σημερινής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της.

  Ειδικότερα, η διοίκηση του ομίλου, ανταποκρινόμενη στην προσπάθεια της νέας κυβέρνησης να κινητροδοτήσει επενδύσεις και αναπτυξιακές στρατηγικές, πρότεινε την ταύτιση της εταιρικής χρήσης με το ημερολογιακό έτος ώστε η εταιρεία να μην υστερήσει χρονολογικά έναντι των υπολοίπων εισηγμένων εταιρειών ως προς την αναγγελθείσα νέα αναπτυξιακή πολιτική της κυβέρνησης.

  Αυτό σημαίνει ότι η εταιρική χρήση θα ξεκινά τον Ιανουάριο κάθε χρόνο και θα λήγει τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους. Κατ' εξαίρεση για φέτος, η οικονομική χρήση ξεκίνησε τον Ιούλιο και θα ολοκληρωθεί 31 Δεκεμβρίου 2019.

  Επιπλέον, η διοίκηση του ομίλου επιβεβαίωση τη δέσμευσή της για διαρκή προσπάθεια αύξησης της παραγωγικότητας και προσαρμογή στις νέες συνθήκες της αγοράς. Όπως σημειώθηκε, κομβικό ρόλο στην προσπάθεια αυτή θα διαδραματίσει η ένταξη στην τροφοδοτική αλυσίδα νέων ενδιάμεσων κέντρων διανομής την επόμενη τριετία εφαρμόζοντας πλέον το μοντέλο last minute delivery.

  Επιπλέον, τονίστηκε ότι συνεχίζεται το επενδυτικό πλάνο του Ομίλου όσον αφορά την επέκταση του δικτύου καταστημάτων.  

  Πιο συγκεκριμένα, σε λίγες μέρες, στη δυναμική αγορά της Ρουμανίας, θα λειτουργήσει το νέο ιδιόκτητο υπερ-κατάστημα στην πόλη Brasov (14.000τ.μ. περίπου).

  Ο σχεδιασμός της διοίκησης προβλέπει ότι μέχρι το τέλος του Δεκεμβρίου 2020, στο δίκτυο καταστημάτων θα προστεθεί ένα νέο κατάστημα στην Ελλάδα (9.000 τ.μ. περίπου) και ένα νέο υπερ-κατάστημα στην Λευκωσία (11.000 τ.μ. περίπου). Επίσης θα λειτουργήσει στην Craiova, στη Ρουμανία, ένα νέο ιδιόκτητο κατάστημα (12.000 τ.μ. περίπου), ενώ στο ίδιο συγκρότημα θα στεγαστούν αποθήκες και υπηρεσίες για την e-jumbo της Ρουμανίας (33.000 τ.μ. περίπου).

  Σημειώνεται επίσης, ότι στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης, οι μέτοχοι ενέκριναν την πρόταση της διοίκησης για τη νέα αυξημένη κατά 20% μερισματική πολιτική του Ομίλου. Συγκεκριμένα εγκρίθηκε η διανομή συνολικού μερίσματος 0,47 ευρώ (μεικτό) ανά μετοχή, από 0,39 ευρώ πέρυσι.

  Επιπλέον, η διοίκηση επανέλαβε την πρόθεσή της να διατηρήσει την κατά 20% αύξηση στο μέρισμα που θα προταθεί για την χρήση που θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2019 καθώς και για τη χρήση που θα λήξει τον Δεκέμβριο του 2020.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ