Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Νοε-2019 07:53

  "Κλείδωσε" ο πλειστηριασμός ακινήτου της Τοξότης του Καλογρίτσα

  "Κλείδωσε" ο πλειστηριασμός ακινήτου της Τοξότης του Καλογρίτσα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Δημήτρη Δελεβέγκου

  Σε μία εβδομάδα αναμένεται να λάβει χώρα η ηλεκτρονική εκποίηση ακινήτου της Τοξότης του ομίλου Καλογρίτσα, καθώς, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, η τεχνική εταιρεία εμφανίζεται να μην έχει ασκήσει αίτηση ανακοπής κατά της διαδικασίας. Κι αυτό δεδομένου ότι η νομοθεσία προβλέπει την άσκηση ανακοπής 20 ημέρες πριν τον πλειστηριασμό.

  Ως αποτέλεσμα, εάν δεν υπάρξει κάποιου είδους ανατροπή (π.χ. να έχει ασκηθεί ανακοπή και η απόφαση να εκδοθεί λίγα 24ωρα πριν λάβει χώρα η εκποίηση), την επόμενη Τετάρτη, θα πραγματοποιηθεί, ο πλειστηριασμός διαμερίσματος επί της οδού Νικ. Πλαστήρα 121 στη Νέα Σμύρνη, με επισπεύδουσα εταιρεία συστημάτων κλιματισμού.

  Για οφειλή 19,3 χιλ. ευρώ

  Το ακίνητο θα βγει στο (ηλεκτρονικό) "σφυρί" για χρέος, ύψους 19,3 χιλ. ευρώ, της Τοξότης προς την εταιρεία κλιματιστικών, ενώ ως τιμή εκκίνησης έχει οριστεί το ποσό των 145 χιλ. ευρώ. Το διαμέρισμα τρίτου ορόφου με επιφάνεια 107 τ.μ., είχε επιχειρηθεί να εκποιηθεί τον περασμένο Μάρτιο, αλλά η διαδικασία ανεστάλη.

  Φέρει υποθήκες ύψους 150 χιλ. ευρώ και 529,2 χιλ. ευρώ υπέρ της εταιρείας Μπετοφίν και της ΔΟΥ ΦΑΕ Πειραιά, αντίστοιχα, όπως και απαιτήσεις και κατασχέσεις, υπέρ εταιρειών και φυσικών προσώπων, που αντιστοιχούν σε ποσά μικρότερης αξίας.

  Σε αδιέξοδο

  Η Τοξότης βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά προβλήματα ρευστότητας, διαθέτοντας υποχρεώσεις που ξεπερνούν τα 120 εκατ. ευρώ. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει να δημοσιεύσει οικονομικές καταστάσεις από το 2015 (33η χρήση), ενώ η ΜΙΚΗ, με διαχειριστή τον Ιωάννη Χρ. Καλογρίτσα, δημοσίευσε οικονομικές καταστάσεις για το 2016 (14η χρήση).

  Όλα αυτά όταν πριν από περίπου τρία χρόνια η επικράτηση της εταιρείας στους διαγωνισμούς για την κατασκευή των τεσσάρων πρώτων τμημάτων του οδικού άξονα Πάτρα-Πύργος, σε συνδυασμό με έργα της τάξης των 100 εκατ. ευρώ που είχε αναλάβει για λογαριασμό του Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΔΕΔΔΗΕ), είχαν δημιουργήσει προσδοκίες για την επιστροφή της στο εγχώριο κατασκευαστικό γίγνεσθαι. Η Τοξότης όμως, έχει κηρυχθεί έκπτωτη από το σύνολο των έργων που είτε εκτελούσε είτε είχε αναδειχθεί μειοδότης.

  Η απόπειρα του ομίλου Καλογρίτσα για "turnaround story” είχε συνοδευθεί και από τη συμμετοχή της εταιρείας Τηλεόραση Πανελλαδικής Κάλυψης Μονοπρόσωπη Α.Ε., που ανήκε στον Ιωάννη Καλογρίτσα,  στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες. Τελικά όμως, έμεινε εκτός της διαγωνιστικής διαδικασίας.

  Πλέον, το επόμενο επεισόδιο θα γραφεί την επόμενη Τετάρτη κατά την αναμενόμενη εκποίηση του ακινήτου.

  dimitris.delevegos@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ