Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 06-Νοε-2019 07:47

  Την Τρίτη οι αποφάσεις του Νίκα για την Creta Farms

  Την Τρίτη οι αποφάσεις του Νίκα για την Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Σε έκτακτη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της Νίκας, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, θα αποφασισθεί αν η αλλαντοβιομηχανία θα καταθέσει εν τέλει τη Δευτέρα 18 Νοεμβρίου δεσμευτική προσφορά για την Creta Farms.

  Η εταιρεία Νίκας είναι μια εκ των έξι μνηστήρων της Creta Farms που έχουν καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά και μια από τις 6 που έχουν υποβάλλει τις περισσότερες ερωτήσεις στο data room ζητώντας διευκρινίσεις και επιπλέον στοιχεία για την χειμαζόμενη Creta Farms.

  Σχετικά με τη διαδικασία εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή που θα αναλάβει τη διάσωση της Creta Farms, εντός της εβδομάδας κλείνει ο κύκλος των επισκέψεων των ενδιαφερόμενων επενδυτών στις παραγωγικές μονάδες της εταιρείας και στη χοιροτροφική εγκατάσταση της στην Κρήτη.

  Οι δεσμευτικές προσφορές θα πρέπει να κατατεθούν έως τις 18 Νοεμβρίου στις 9 το βράδυ, ενώ στόχος είναι μέσα στον Δεκέμβριο να κατατεθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση υπαγωγής στον πτωχευτικό κώδικα με βάση τα άρθρα β και δ.

  Μέχρι τις 18 Νοεμβρίου, ημερομηνία όπου έχει ορισθεί ως καταληκτική για την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές, εκτιμάται ότι θα έχουν μπει στα ταμεία της επιχείρησης και τα 4 εκατ. ευρώ της ενδιάμεσης χρηματοδότησης την οποία έχουν εγκρίνει οι Τράπεζες.

  Τα 4 εκατ. ευρώ δεν έχουν εκταμιευθεί ακόμη καθώς δεν έχουν ληφθεί τα ενέχυρα από τις τράπεζες κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, υπό την προϋπόθεση ότι υπάρξει πλήρης νομική κατοχύρωση, δηλαδή εφόσον χορηγηθούν τα τελευταία ενέχυρα πατεντών και σημάτων.

  Ήδη οι Τράπεζες έχουν ενεχυριάσει τις μετοχές των βασικών μετόχων, δηλαδή του Μάνου Δομαζάκι και του Τάκη (Κωνσταντίνου) Δομαζάκη. Για την ενεχυρίαση σημάτων και πατεντών οι πιστώτριες τράπεζες έχουν προσφύγει με σχετικό αίτημα στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου, ζητώντας την τροποποίηση των αρμοδιοτήτων που έχει η νέα διοίκηση της Creta Farms προκειμένου να ολοκληρώσει τη διαδικασία ενεχυρίασης.

  Με βάση άλλες τραπεζικές πηγές ο χρόνος που μεσολαβεί έως ότου κατατεθούν οι δεσμευτικές προσφορές παρέχει ασφάλεια για τη λειτουργία της εταιρείας.

  Συν τον χρόνο όμως ο προτιμητέος στρατηγικός επενδυτής, εφόσον προκύψει από την παραπάνω διαδικασία, εκτιμούν πως θα διαπραγματευτεί την παροχή επιπλέον ενδιάμεσης χρηματοδότησης για να παραμείνει εν λειτουργία η εταιρεία μέχρι την έκδοση της απόφασης από το Πρωτοδικείο.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ