Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 04-Νοε-2019 07:46

  Plan b από την ΚΡΙ ΚΡΙ λόγω Brexit

  Plan b από την ΚΡΙ ΚΡΙ λόγω Brexit
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Plan b για να ξεπεράσει τα προβλήματα τα οποία ενδεχομένως προκύψουν στη Βρετανική αγορά λόγω BREXIT επεξεργάζεται η ΚΡΙ ΚΡΙ. Με βάση τα σενάρια αυτά, ομαλή έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ θα επιβαρύνει το κόστος της εταιρείας κατά 2-3% και θα απορροφηθεί από τη σερραϊκή γαλακτοβιομηχανία ανέφερε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κ. Παναγιώτης Τσινάβος, στο πλαίσιο επίσκεψης δημοσιογράφων στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στις Σέρρες.

  Σε ενδεχόμενο άτακτου Brexit ο ίδιος άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η εταιρεία να προχωρήσει στην παραγωγή του γιαουρτιού της στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτό θα γίνει σε συνεργασία με τοπικό παίκτη με τον οποίο βρίσκεται σε συζητήσεις. Σήμερα οι εξαγωγές γιαουρτιού στο Ηνωμένο Βασίλειο αγγίζουν τα 18-20 εκατ. ευρώ και αντιπροσωπεύουν κοντά στο 1/5 των συνολικών της πωλήσεων, ή το ½ των πωλήσεών της στο εξωτερικό.

  Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της κ. Παναγιώτης Τσινάβος, άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο η εταιρεία του να αναπτύξει εξαγωγική δραστηριότητα και σε άλλα προϊόντα. "Μέσα στην κρίση τολμήσαμε και μπήκαμε σε νέες κατηγορίες, όπως το super spoon. Κι επίσης ετοιμάζουμε νέα λανσαρίσματα" ανέφερε χαρακτηριστικά. Ο ίδιος σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφές με εταιρεία αναψυκτικών χωρίς όμως να αποκαλύψει ούτε το όνομα της εταιρείας ούτε το αντικείμενο της συνεργασίας.

  Ο κ. Τσινάβος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο εισόδου στρατηγικού συνεργάτη στην εταιρεία υπό τον απαράβατο κανόνα ο έλεγχος αυτής να παραμείνει στα χέρια της οικογένειά του. "Είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες κάτω από προϋποθέσεις που θα δώσουν σημαντική ώθηση στην εταιρεία" ανέφερε και συνέχισε "η εταιρεία επενδύει συνεχώς, έχει ελάχιστο δανεισμό, σημαντική ανάπτυξη και είναι κερδοφόρα. Οι μέτοχοι είναι ευχαριστημένοι και δεν βιαζόμαστε να προχωρήσουμε σε εκχώρηση ποσοστού".

  Αναφορικά με το πλάνο ανάπτυξή της ΚΡΙ ΚΡΙ, ο κ. Τσινάβος ανέφερε πως έχουν προγραμματιστεί επενδύσεις 27 εκατ. ευρώ για την τριετία 2019-2021. Από αυτά τα κεφάλαια τα 12 εκατ. ευρώ θα κατευθυνθούν για την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, ενώ σημαντικά κεφάλαια θα κατευθυνθούν σε νέα γραμμή παραγωγή παγωτού.

  Σύμφωνα με τον κ. Τσινάβο, η Κρι - Κρι συνεχίζει και το 2019 την ανοδική της πορεία. Συγκεκριμένα το 2019 εκτιμάται ότι ο τζίρος θα ξεπεράσει τα 100 εκατ. ευρώ από 94 εκατ. ευρώ το 2018. Όπως είπε ο επικεφαλής της εισηγμένης εταιρείας, κατά την περίοδο 2000-2018 η Κρι - Κρι κατέγραψε μέσο ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 13,9%. Σημειώνεται ότι σε σύγκριση με το 2000 έχει υπερδεκαπλασιάσει τον τζίρο της που ήταν 9,1 εκατ. ευρώ.

  Η ανοδική πορεία της αποτυπώνεται και στα μερίδια αγοράς της το οποίο διαμορφώνεται σήμερα στο 15,8% στην αγορά των επώνυμων γιαουρτιών. Σύμφωνα με τον κ. Τσινάβο, η διείσδυση της Κρι - Κρι στα ελληνικά νοικοκυριά είναι πολύ μεγάλη καθώς παράγει πάνω από 80% των γιαουρτιών ιδιωτικής ετικέτας με αποτέλεσμα ένα στα τέσσερα γιαούρτια στην ελληνική αγορά να έχουν παραχθεί από την εταιρεία.

  Επίσης το μερίδιο αγοράς στην αγορά παγωτού διαμορφώνεται σε 15,5%. Σημειώνεται ότι η εταιρεία διαθέτει 16.500 σημεία πώλησης στην Ελλάδα και 5.000 σημεία πώλησης σε Κύπρο, Βόρεια Μακεδονία, Αλβανία, Ιράκ και Κίνα.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ