Συνεχης ενημερωση

  Κυριακή, 03-Νοε-2019 08:08

  Στους ομολογιούχους το "μπαλάκι" της συμφωνίας εξυγίανσης της FFG

  Στους ομολογιούχους το "μπαλάκι" της συμφωνίας εξυγίανσης της FFG
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Στο στρατόπεδο των Ad Hoc ομολογιούχων έχει περάσει η πρωτοβουλία για την επικύρωση ή μη της συμφωνίας εξυγίανσης της της Folli Follie Group (FFG).

  Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, το Διοικητικό Συμβούλιο της Folli Follie αποφάσισε σε συνεδρίασή του να αποσταλεί το πλαίσιο της συμφωνίας στην οποία οι δύο πλευρές θεωρείται πως έχουν καταλήξει έπειτα από εβδομάδες διαπραγματεύσεων. Το κείμενο και οι όροι του term sheet όπως διατυπώθηκαν από την FFG εστάλη χθες και πλέον η πλευρά των ομολογιούχων καλείται να λάβει τις οριστικές της αποφάσεις.

  Πιο κοντά στην επίλυση

  Δίχως να αποκλείονται περαιτέρω βελτιωτικές παρεμβάσεις, η εξέλιξη αυτή φέρνει ακόμη πιο κοντά την επίλυση (;) της υπόθεσης που χρονολογείται από το Μάιο του 2018, όταν και ήλθε στην επιφάνεια το μεγαλύτερο σκάνδαλο παραποίησης οικονομικών στοιχείων της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας. Η προσπάθεια να διασωθεί η, κατά πολύ μικρότερη πλέον, εταιρεία δείχνει πλέον να βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά κρίσιμο στάδιο, καθώς θα κριθεί εάν η προσπάθεια επιβίωσης της FFG θα έχει ή όχι την υποστήριξη των ομολογιούχων.

  Σημειώνεται πως στην Ad Hoc Committee των ομολογιούχων μετέχουν οι Oasis Management, Mercier Vanderlinden, Kyma ital, η Bank Of China (Luxembourg) και η βελγική AG Insurance, εκπροσωπώντας πιστωτές (εκτιμάται άνω του 40% των ενέγγυων πιστωτών) που κατέχουν ένα επαρκές μέρος των ομολογιών που είχε εκδώσει η εταιρεία.

  Μεταξύ των ανταλλαγμάτων που ζήτησαν οι ομολογιούχοι για να δεχθούν το σχέδιο εξυγίανσης που μεταφράζεται σε κούρεμα των απαιτήσεών τους, περιλαμβάνονται ποσοστό στην OpsCo (η εταιρεία στην οποία, βάσει της πρότασης, περνούν εμπορικές δραστηριότητες, τα brands, συμμετοχές, αποθέματα κλπ), εγγύηση (μέσω ομολογιακού δανείου) ύψους 20 εκατ. ευρώ, ακίνητα (δεσμευμένα σήμερα από το Ελληνικό Δημόσιο) της εταιρείας καθώς και άλλα ανταλλάγματα, ενώ μένει να διαπιστωθεί τι θα συμβεί με τις μετοχές της Dufry που κατέχει η FFG.

  Απόσταση

  Η διοίκηση έχει καταστήσει σαφές πως σε περίπτωση που οι πιστωτές απορρίψουν την πρόταση, τότε η εταιρεία θα αναγκαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να υποβάλλει αίτηση πτώχευσης. Επιχειρηματολογώντας υπέρ της αποδοχής του προτεινόμενου σχεδίου εξυγίανσης, η διοίκηση έχει αναφέρει πως στην περίπτωση αρνητικής απάντησης οι πιστωτές θα έχουν λαμβάνειν ένα εξαιρετικά χαμηλό ποσοστό αποζημίωσης, κάτω των 10 σεντς στο ευρώ).

  Κύκλοι της FFG αναφέρουν στο Capital.gr. πως υπάρχει ακόμη απόσταση από το να ειπωθεί πως υπάρχει οριστική συμφωνία. "Όλα τα ξεκαθαρίσουν τις επόμενες ημέρες”, σημειώνεται χαρακτηριστικά, χωρίς να προδικάζεται το οποιοδήποτε αποτέλεσμα.

  Τέλος, σημειώνεται πως την ερχόμενη Τετάρτη, 6 Νοεμβρίου, εκδικάζεται η αίτηση πτώχευσης που κατέθεσαν οι Valartis International Ltd και Darsi Investment Ltd.μ κατέχοντας αθροιστικά ομόλογα της FFG αξίας περίπου 4 εκατ. ελβετικών φράγκων.

  Διαβάστε ακόμη:

  -FFG: Προ απόφασης για συμφωνία ή "ναυάγιο" με τους ομολογιούχους

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ