Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Νοε-2019 08:07

  Σήμερα ο πλειστηριασμός του Mega

  Σήμερα ο πλειστηριασμός του Mega
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Νένας Μαλλιάρα

  Ισχυρό ενδιαφέρον, τόσο από τηλεοπτικούς σταθμούς όσο και από τρίτους ενδιαφερόμενους, εκδηλώνεται, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, για τον πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων του Mega.

  Ο δημόσιος πλειοδοτικός πλειστηριασμός, με τις διατάξεις του νόμου 4307/2014 για την ειδική διαχείριση, για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και συγκεκριμένα για την ταινιοθήκη, το σήμα, κάποια πάγια και ένα ακίνητο, διεξάγεται σήμερα στις 11 το πρωί. 

  Η απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με την οποία το Mega τέθηκε σε ειδική διαχείριση, είχε εκδοθεί τον Ιανουάριο. Μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν δικαστεί τον Σεπτέμβριο του 2018, η κύρια αίτηση των τραπεζών για υπαγωγή του Mega σε ειδική διαχείριση δικάστηκε στις 30 Οκτωβρίου 2018.

  Στη δίκη είχε πραγματοποιήσει παρέμβαση μέρος των εργαζομένων του σταθμού, οργανισμοί προστασίας πνευματικών δικαιωμάτων, το Δημόσιο και ο ΕΦΚΑ. Όλοι είχαν ζητήσει αναβολή την οποία το δικαστήριο δεν έκανε αποδεκτή, ενώ είχαν ζητήσει να υποχρεωθεί η digea να παρέχει επίγειο σήμα, καθώς και να εξαιρεθούν οι εργαζόμενοι από τα προληπτικά μέτρα, ώστε να μπορούν να διεκδικούν μισθούς.

  Το δικαστήριο απέρριψε τα αιτήματα και διατήρησε την προστασία από πιστωτές όπως ακριβώς είχε δοθεί με τα ασφαλιστικά μέτρα. Η ανωτέρω πλήρης προστασία, απαγόρευε τη λήψη οποιουδήποτε μέτρου αναγκαστικής εκτέλεσης, καθώς και ασφαλιστικών μέτρων συντηρητικής κατάσχεσης λογαριασμών της εταιρίας, μέχρι τη συζήτηση της αίτησης των τραπεζών στις 30 Οκτωβρίου.  

  Μετά την απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, τον Ιανουάριο, για την υπαγωγή του Mega στην ειδική διαχείριση του ν. 4307/2014 (ν. Δένδια), ακολούθησε πρόσκληση σε ενδιαφερόμενους επενδυτές, οι οποίοι θα κληθούν να πλειοδοτήσουν σήμερα για τα περιουσιακά στοιχεία της επιχείρησης και συγκεκριμένα για την ταινιοθήκη, το σήμα, κάποια πάγια και ένα ακίνητο. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ