Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 01-Νοε-2019 09:00

  Η ΔΕΗ αλλάζει και μπαίνει στην αγορά φυσικού αερίου

  Η ΔΕΗ αλλάζει και μπαίνει στην αγορά φυσικού αερίου
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μετασχηματίζεται και αλλάζει ο μεγαλύτερος ενεργειακός πάροχος της χώρας, διαφοροποιώντας τα δεδομένα της ελληνικής αγοράς. Ποια είναι τα 6 προγράμματα που προσφέρει η ΔΕΗ.

  Καθώς ενεργειακός κλάδος βρίσκεται σε διαδικασία μετάβασης, ο μεγαλύτερος ενεργειακός πάροχος της χώρας η ΔΕΗ, μετασχηματίζεται και εισέρχεται σε μια νέα και ραγδαία αναπτυσσόμενη αγορά: την αγορά του φυσικού αερίου. Η είσοδος της ΔΕΗ στην παροχή υπηρεσιών φυσικού αερίου αποτελεί κομβική εξέλιξη τόσο για την ίδια την επιχείρηση, όσο και συνολικά για την αγορά. Αποτελώντας επί δεκαετίες τον κεντρικό πυλώνα και στυλοβάτη της αγοράς ηλεκτρισμού, η ΔΕΗ καλείται αφενός μεν να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα του ανταγωνισμού και αφετέρου να αποκτήσει νέες αναπτυξιακές προοπτικές αποκτώντας εμπορική παρουσία στην πολλά υποσχόμενη αγορά του φυσικού αερίου. 

  Με το κύρος και την εμπειρία της μεγαλύτερης επιχείρησης της χώρας, η ΔΕΗ προσφέρει στην αγορά προμήθειας φυσικού αερίου μια σειρά από οικιακά και κοινόχρηστα προγράμματα, καλύπτοντας διαφορετικές ανάγκες των καταναλωτών, οι οποίοι μπορούν να επιλέξουν τη λύση που τους καλύπτει περισσότερο. Πιο συγκεκριμένα η ΔΕΗ προσφέρει 6 διαφορετικά προγράμματα, 3 για αυτόνομους οικιακούς πελάτες και 3 για οικιακούς πελάτες με κοινόχρηστη παροχή. Ανάλογα με τη χρονική δέσμευση τα προγράμματα της ΔΕΗ είναι τα εξής:

  1) Πρόγραμμα "Αυτόνομο ΑΠΛΟ"

  Πρόκειται για το βασικό πρόγραμμα της ∆ΕΗ που απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες σε όλη την Ελλάδα µε αυτόνομη θέρμανση ή σε αυτόνομες οικιακές παροχές χρήσης ζεστού νερού και κουζίνας. Το πρόγραμμα προβλέπει πάγιο 8 ευρώ/μήνα και προϋποθέτει 12µηνη διάρκεια παραμονής.

  2) Πρόγραμμα "Αυτόνομο EFFECTIVE-24 Gold"

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα με αυτόνομη θέρμανση και σε αυτόνομες οικιακές παροχές χρήσης ζεστού νερού και κουζίνας και προϋποθέτει 24μηνη διάρκεια παραμονής. Σε αυτό το πρόγραμμα ο καταναλωτής εξασφαλίζει 23% μείωση στη χρέωση ενέργειας φυσικού αερίου σε σχέση µε το βασικό πρόγραμμα αλλά και μικρότερη πάγια χρέωση 3,5 ευρώ το μήνα.

  3) Πρόγραμμα "Αυτόνομο ΣΤΑΘΕΡΟ-12 Gold"

  Το πρόγραμμα απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα με αυτόνομη θέρμανση και σε αυτόνομες οικιακές παροχές χρήσης ζεστού νερού και κουζίνας. Προϋποθέτει 12μηνη διάρκεια παραμονής και εξασφαλίζει σταθερή τιμή χρέωσης ενέργειας για ένα χρόνο. Συγκεκριμένα ο καταναλωτής εξασφαλίζει 10% μείωση στη χρέωση ενέργειας σε σχέση µε το βασικό πρόγραμμα αλλά και μικρότερη πάγια χρέωση στα 4,5 ευρώ το μήνα. 

  4) Πρόγραμμα "Κοινόχρηστο ΑΠΛΟ"

  Tο βασικό πρόγραµµα της ∆ΕΗ για οικιακούς πελάτες φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα µε κεντρική θέρµανση. Προϋποθέτει 12µηνη διάρκεια παραμονής και περιλαμβάνει πάγιο 4 ευρώ το μήνα. 

  5) Πρόγραμμα "Κοινόχρηστο EFFECTIVE-24 Gold"

  Απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα με κεντρική θέρμανση. Προϋποθέτει 24μηνη διάρκεια παραμονής και παρέχει 10% µείωση στη χρέωση ενέργειας φυσικού αερίου σε σχέση µε το βασικό πρόγραµµα. Στο πρόγραμμα δεν προβλέπεται πάγια χρέωση. 

  6) Πρόγραμμα "Κοινόχρηστο ΣΤΑΘΕΡΟ-12 Gold"

  Απευθύνεται σε οικιακούς πελάτες φυσικού αερίου σε όλη την Ελλάδα με κεντρική θέρμανση. Προϋποθέτει 12μηνη διάρκεια παραμονής και παρέχει σταθερή τιμή χρέωσης ενέργειας για ένα χρόνο, με 5% μείωση στη χρέωση ενέργειας φυσικού αερίου σε σχέση µε το βασικό πρόγραµµα. Στο πρόγραμμα δεν προβλέπεται πάγια χρέωση. 

  Σημειώνεται τέλος ότι η ΔΕΗ προσφέρει επιπλέον έκπτωση 15% στις χρεώσεις ενέργειας φυσικού αερίου σε όσους καταναλωτές γίνουν πελάτες φυσικού αερίου μέχρι και τις 31 Ιανουαρίου 2020. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ