Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Οκτ-2019 13:58

  Μ. Μαραγκουδάκης (Τέρνα Ενεργειακή): Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά στις ΑΠΕ

  Μ. Μαραγκουδάκης (Τέρνα Ενεργειακή): Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά στις ΑΠΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Θα συνεχίσουμε να επενδύουμε δυναμικά στις ΑΠΕ κι ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το νέο επενδυτικό πλάνο της εταιρείας μας που για τα επόμενα χρόνια προβλέπει επενδύσεις άνω του 1 δισ. ευρώ, τόνισε σήμερα ο διευθύνων σύμβουλος της Τέρνα Ενεργειακή Μανώλης Μαραγκουδάκης. Ο κ. Μαραγκουδάκης, στον χαιρετισμό που απηύθυνε με την ευκαιρία της εισαγωγής και έναρξης διαπραγμάτευσης του εταιρικού ομολόγου της Τέρνα Ενεργειακή, υπογράμμισε ότι οι επενδύσεις αυτές αφορούν νέα αιολικά πάρκα, αλλά και σε έργα αποθήκευσης ενέργειας, που θα συμβάλλουν τα μέγιστα στην περαιτέρω διείσδυση των ΑΠΕ στη χώρα μας.

  Ο ίδιος εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν στην "πραγματικά μεγάλη επιτυχία της ομολογιακής έκδοσης” ενώ υπογράμμισε ότι η εμπιστοσύνη που έδειξε το επενδυτικό κοινό αποτελεί μια "τεράστια δέσμευση για το μέλλον για να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε σκληρά όπως κάνουμε εδώ και 22 χρόνια, με στόχο την πρόοδο της εταιρείας μας, της χώρας κι όλων αυτών που μας τιμούν με την εμπιστοσύνη τους”.

  Όπως είπε ο κ. Μαραγκουδάκης η Τέρνα Ενεργειακή αποτελεί τον μεγαλύτερο ελληνικό Όμιλο στον τομέα της παραγωγής καθαρής ενέργειας και τον μεγαλύτερο επενδυτή στον τομέα των ΑΠΕ στην Ελλάδα. "Αυτή την περίοδο λειτουργούμε ή κατασκευάζουμε περισσότερα από 1500 MW εγκαταστάσεων ΑΠΕ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Δραστηριοποιούμαστε στον τομέα των ΑΠΕ από το 1997, από όταν δηλαδή οι περισσότεροι μας θεωρούσαν γραφικούς και κανείς δεν μιλούσε για καθαρή ενέργεια και κλιματική αλλαγή. Είμαστε πραγματικά ευτυχείς που πλέον η παραγωγή καθαρής ενέργειας έχει γίνει παγκόσμια προτεραιότητα κι είναι ευχάριστο που πλέον κι η χώρα μας φαίνεται να θέλει να πρωτοστατήσει στην μάχη για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας, που αποτελούν την μόνη πραγματικά καθαρή ενέργεια. Ελπίζουμε σύντομα οι διακηρύξεις της Πολιτείας για ουσιαστική στήριξη των ΑΠΕ να γίνουν πράξη και να αρθούν όλα τα εμπόδια που ναρκοθετούν την προσπάθεια για μετάβαση σε μια νέα εποχή καθαρής ενέργειας, με σημαντικά οφέλη για όλους, οφέλη οικονομικά, κοινωνικά, περιβαλλοντικά κι εθνικά” τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. 

  Αναφερόμενος στην έκδοση του ομολόγου της Τέρνα Ενεργειακή υπογράμμισε ότι "είναι το πρώτο πιστοποιημένο πράσινο ομόλογο (certified climate bond) που εκδίδεται στην Ελλάδα. Η πιστοποίηση έγινε από τον διεθνή οργανισμό Climate Bond Initiative. Αυτό σημαίνει ότι τα έσοδα από την έκδοση θα διατεθούν για την υλοποίηση πράσινων επενδύσεων που συμβάλλουν στην αειφόρο ανάπτυξη. Κι η μεγάλη επιτυχία του πρώτου πιστοποιημένου πράσινου ομολόγου αποτελεί μια απτή απόδειξη της ευαισθητοποίησης του επενδυτικού κοινού και της στροφής του προς επενδύσεις που εμπεριέχουν τα στοιχεία της αειφορίας και του σεβασμού στο περιβάλλον και στις αρχές της βιώσιμης ανάπτυξης” σημείωσε. 

  Ο κ. Μαραγκουδάκης αναφέρθηκε τέλος και στην αναβάθμιση της πιστοληπτικής διαβάθμισης της εγγυήτριας του ομολόγου Τέρνα Ενεργειακή από την ICAP σε Α από ΒΒ. "Η διαβάθμιση Α υποδηλώνει πάρα πολύ χαμηλό πιστωτικό κίνδυνο και αποδίδεται σε επιχειρήσεις οι οποίες έχουν τη δυνατότητα να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους ακόμα και υπό δυσμενείς οικονομικές συγκυρίες και επομένως η πιστοληπτική τους ικανότητα παραμένει σταθερά υψηλή. Οι επιχειρήσεις µε διαβάθμιση Α χαρακτηρίζονται από τα πολύ σημαντικά οικονομικά μεγέθη τους, την ανοδική πορεία και τη σημαντική θέση τους στην αγορά. Κι όλα αυτά αποτελούν μια επιπλέον εγγύηση για τους επενδυτές που μας εμπιστεύθηκαν” κατέληξε ο κ. Μαραγκουδάκης. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ