Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 23-Οκτ-2019 08:22

  Τρ. Πειραιώς: Σήμερα η αναχρηματοδότηση του ομολογιακού της MIG

  Τρ. Πειραιώς: Σήμερα η αναχρηματοδότηση του ομολογιακού της MIG
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Νένας Μαλλιάρα

  Στην αναχρηματοδότηση του ομολογιακού δανείου της Fortress, το οποίο λήγει σήμερα, προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς.

  Η αναχρηματοδότηση – γέφυρα του ομολογιακού αποτελεί το plan B της Τράπεζας Πειραιώς μετά το "πάγωμα" των διαπραγματεύσεων της MIG με τα funds Farallon και Oak Hill.

  Τα τελευταία θα χρηματοδοτούσαν τη MIG με ποσό 300 εκατ. ευρώ μέσω του οποίου θα αποπληρωνόταν το ομολογιακό δάνειο της MIG που κατέχει η Fortress. Το ομολογιακό είχε αγοραστεί προ πενταετίας στα 150 εκατ. ευρώ και το οφειλόμενο ποσό ανέρχεται σήμερα σε 142 εκατ. ευρώ.

  Εκτός από το ομολογιακό της Fortress, η χρηματοδότηση που θα εξασφάλιζε η MIG από τα funds Farallon και Oak Hill θα αποπλήρωνε και τη λήξη άλλου ομολογιακού δανείου, ύψους 86 εκατ. ευρώ, που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς.

  Το ομολογιακό δάνειο της MIG που έχει στην κατοχή της η Fortress έχει ως εξασφάλιση μετοχές της Attica Συμμετοχών και της Vivartia, θυγατρικών της MIG που προσελκύουν υψηλό επενδυτικό ενδιαφέρον και οι οποίες μελλοντικά μπορούν να αποφέρουν έσοδα στην Τράπεζα Πειραιώς. Η τελευταία εμπλέκεται στην MIG τόσο ως μέτοχος, όσο και ως πιστωτής, γεγονός που της υπαγορεύει να διαφυλάξει αμφίπλευρα τα συμφέροντά της.

  Στο πλαίσιο αυτό, θα ενεργοποιηθεί σήμερα η αναχρηματοδότηση του ομολογιακού της Fortress, αφού με την κίνηση αυτή, η Τράπεζα Πειραιώς κερδίζει πολύτιμο χρόνο για να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με Farallon και Oak Hill (σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ουδέποτε έχει κάνει λόγο για επίσημο ναυάγιο, με πηγές προσκείμενες στη διοίκησή της να χαρακτηρίζουν το deal απαιτητικό) είτε για να αναζητήσει νέους χρηματοδότες για τη MIG.

  Εκμεταλλευόμενη το χρονικό περιθώριο (πιθανολογείται έξι μήνες) που θα της δώσει η αναχρηματοδότηση του ομολογιακού της Fortress από την Τράπεζα Πειραιώς, η MIG θα μπορέσει, με βελτιωμένες χρηματοοικονομικές συνθήκες, να διαπραγματευτεί την πώληση θυγατρικών της, με όφελος για την Τράπεζα Πειραιώς η οποία είναι μέτοχος.

  Παράλληλα, ως πιστωτής που θα προβεί στην αναχρηματοδότηση του ομολόγου της MIG που κατέχει η Fortress, η Τράπεζα Πειραιώς θα εγγράψει αποδόσεις για το διάστημα που θα "τρέξει" η χρηματοδότηση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ