Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 22-Οκτ-2019 08:04

  Συμμαχία SPAR με Βερούκα

  Συμμαχία SPAR με Βερούκα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Με δύο χρόνια καθυστέρηση ο Δήμος Βερούκας της Bazaar και η Spar Hellas έδωσαν τα χέρια υπογράφοντας μια συμφωνία μέσω της οποίας η Spar Hellas θα επιδιώξει να ενισχύσει τη θέση της στην αγορά και να μειώσει το λειτουργικό κόστος για τους συνεργάτες της με τη βοήθεια της Bazaar.

  Στο πλαίσιο αυτό ο Δήμος Βερούκας μέσω της Bazaar θα αναλάβει την τροφοδοσία των καταστημάτων της Spar Hellas. Επίσης θα αναλάβει τις συμφωνίες για την παραγωγή προϊόντων ιδιωτικής ετικέτας ενώ ανοικτό παραμένει το ενδεχόμενο να αλλάξουν ταμπέλα κάποια καταστήματα Bazaar σε Spar. Σήμερα ο Δήμος Βερούκας, ο οποίος βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις με τη Spar Hellas από τα μέσα του 2017 διαθέτει 4 αποθήκες ανά την Ελλάδα, 2 hubs και διευρυμένο δίκτυο άνω των 150 καταστημάτων, αρκετά εκ των οποίων είναι franchise. 

  H SPAR Hellas διαθέτει δίκτυο 40 καταστημάτων, αναφέρουν πηγές της εταιρείας, εκ των οποίων τα 24 βρίσκονται σε ενδιάμεση φάση δηλαδή δεν έχει ολοκληρωθεί η ανακαίνιση και η αλλαγή ταμπέλας κλπ.

  Σύμφωνα με στελέχη της Spar Hellas η οποία επαναδραστηριοποιήθηκε στην ελληνική αγορά το 2018 και εμφάνισε τζίρο 702.109 ευρώ, οι πωλήσεις των καταστημάτων που έχουν μετατραπεί σε Spar "τρέχουν" με ρυθμό αύξησης 26%, ενώ συνολικά ο τζίρος όλου του δικτύου καταγράφει ανάπτυξη +14%.

  Δίκτυο καταστημάτων το οποίο απέχει από τους στόχους που είχαν τεθεί. Το πλάνο ανάπτυξης της εταιρείας για το 2019, προέβλεπε πως 107 καταστήματα, 47 πλήρους μετατροπής σε SPAR και 60 ακόμα σε ενδιάμεση φάση, θα λειτουργούν στη χώρα στο τέλος του έτους. Μέχρι το 2020 στόχος της διοίκησης της Spar Hellas ήταν το δίκτυο καταστημάτων να φθάσει τα 175 και επιπλέον 80 να βρίσκονται σε ενδιάμεση φάση ενώ για το 2021 ο στόχος ήταν το δίκτυο να αριθμεί περισσότερα από 300 καταστήματα. Βασική δεξαμενή νέων συνεργατών αποτελεί, η συμφωνία συνεργασίας μεταξύ των δύο ομίλων αγορών του ελληνικού λιανεμπορίου τροφίμων, του ΑΣΤΕΡΑ και του ΑΣΠΙΔΑ, οι οποίοι αριθμούν αθροιστικά 650 καταστήματα (280 "Αστέρα", 110 "Ασπίδα", 60 "Προμηθέας", 200 "MESIS"), συνολικού κύκλου εργασιών που ξεπερνάει αυτή τη στιγμή τα 750 εκατ. ευρώ.

  Μέχρι στιγμής αυτός ο στόχος δεν έχει επιτευχθεί κάτι που επιδιώκεται να αλλάξει μέσω της συμφωνίας με τον Δήμο Βερούκα της Bazaar η οποία πέρυσι εμφάνισε πωλήσεις κοντά στα 169 εκατ. ευρώ από 162,6 εκατ. ευρώ το 2017 και κέρδη 2,18 εκατ. ευρώ από 1,55 εκατ. ευρώ.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ