Συνεχης ενημερωση

    Πέμπτη, 02-Αυγ-2007 14:09

    Στο NBGI η "Παγωτά Δωδώνη" (upd)

    • Εκτύπωση
    • Αποστολή με email
    • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
    • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
    • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

    Την από-επένδυση τους από την εταιρεία Παγωτά Δωδώνη ΑΒΕΕ, με την πώληση της τελευταίας στην NBGI private equity ανακοίνωσαν σήμερα η Global Finance και κοινοπραξία επενδυτών (μεταξύ των οποίων και οι Vivartia -ελέγχει το 24%- και EFG Eurobank). Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι η επένδυση στην Παγωτά Δωδώνη υπήρξε η πρώτη επένδυση πλειοψηφικής συμμετοχής της Global Finance στην Ελλάδα, το 1999. Τους πωλητές συμβούλεψε η EFG Telesis Finance.

    Η Global Finance διατήρησε τον έλεγχο της Παγωτά Δωδώνη για διάστημα οκταετίας, κατά το οποίο ο αριθμός των καταστημάτων Παγωτά Δωδώνη αυξήθηκε από 92 σε 207, ο τζίρος της εταιρείας αυξήθηκε 2,5 φορές και το απασχολούμενο προσωπικό σχεδόν διπλασιάστηκε από 56 σε 100 εργαζόμενους. Παράλληλα, η εταιρεία απέκτησε τεχνοκρατική διοίκηση, η οποία εκτός από τη συμβολή της στην επιτυχία της εταιρείας, θα παραμείνει και με το νέο ιδιοκτησιακό καθεστώς.


    Όπως σημειώνεται η από-επένδυση της Global Finance αποτελεί άλλη μια καινοτομία της εταιρείας στην ελληνική αγορά, καθώς αποτελεί το πρώτο secondary transaction (πώληση από private equity σε private equity).


    Τέλος, στην ίδια ανακοίνωση επισημαίνεται ότι η Global Finance εισήγαγε τον θεσμό του Private Equity στην Νοτιανατολική Ευρώπη με την ίδρυσή της το 1991. Σήμερα συμβουλεύει κεφάλαια ύψους άνω των 850 εκατ. ευρώ που επενδύουν σε εταιρείες και σε real estate στην Ν.Α. Ευρώπη.

    Εξάλλου, σε ανακοίνωσή της η Vivartia αναφέρει ότι η συμμετοχή της στην Παγωτά Δωδώνη ανέρχεται στο περίπου 24% με το τίμημα να διαμορφώνεται στα 5 εκατ. ευρώ.

    ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

    ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ