Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Οκτ-2019 11:37

  Σημαντική ζήτηση την πρώτη ημέρα για το πράσινο ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή

  Σημαντική ζήτηση την πρώτη ημέρα για το πράσινο ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Χάρη Φλουδόπουλου

  Άκρως ενθαρρυντική είναι η εικόνα που μεταφέρουν οι συντονιστές της δημόσιας προσφοράς του πρώτου πιστοποιημένου πράσινου ομολόγου της ελληνικής αγοράς, από την Τέρνα Ενεργειακή. Η δημόσια προσφορά 150 χιλιάδων ομολογιών, ονομαστικής αξίας 1000 ευρώ, ξεκίνησε χθες, συνεχίζεται σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο στις 16.00.

  Όπως έχει ήδη ανακοινωθεί το εύρος απόδοσης του επιτοκίου θα κινηθεί μεταξύ 2,6 και 2,9%. Επιπλέον κατά την πρώτη ημέρα της δημόσιας προσφοράς, εκδηλώθηκε ζήτηση κυρίως από ιδιώτες επενδυτές Σημειώνεται ότι ποσοστό 30% των ομολογιών της δημόσιας προσφοράς θα διατεθεί για την ικανοποίηση ιδιωτών επενδυτών και το υπόλοιπο 70% θα κατανεμηθεί μεταξύ ειδικών επενδυτών και ιδιωτών επενδυτών.

  Εφόσον έχουν ικανοποιηθεί οι εγγραφές των Ιδιωτών Επενδυτών για το 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς, για τον τελικό προσδιορισμό του ποσοστού κατανομής ανά κατηγορία επενδυτών θα ληφθούν υπόψη:
  α) η ζήτηση από τους Ειδικούς Επενδυτές,
  β) η ζήτηση στο υπολειπόμενο του 30% τμήμα των Ιδιωτών Επενδυτών,
  γ) το πλήθος των Ιδιωτών Επενδυτών, καθώς και
  δ) η ανάγκη δημιουργίας συνθηκών για την ομαλή διαπραγμάτευση των Ομολογιών στη δευτερογενή αγορά.

  Σημειώνεται ότι το ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή έχει πιστοποιηθεί από το διεθνή οργανισμό Climate Bond Initiative, ως πράσινο. Τα green bonds αποτελούν έναν ευρύτατα διαδεδομένο τρόπο χρηματοδότησης έργων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Το ποσό των 150 εκατ. ευρώ που θα αντληθεί από την έκδοση θα κατευθυνθεί για τη χρηματοδότηση του επενδυτικού προγράμματος κατασκευής αιολικών πάρκων στην Ελλάδα καθώς και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ