Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 17-Οκτ-2019 08:35

  Το ομολογιακό της MIG στην Fortress θα αναχρηματοδοτήσει η Τρ. Πειραιώς

  Το ομολογιακό της MIG στην Fortress θα αναχρηματοδοτήσει η Τρ. Πειραιώς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Νένας Μαλλιάρα

  Στην αναχρηματοδότηση του ομολογιακού δανείου της Fortress, το οποίο λήγει στις 23 Οκτωβρίου, προσανατολίζεται η Τράπεζα Πειραιώς.

  Αν και επισήμως δεν επιβεβαιώνεται ότι έχουν ναυαγήσει οι διαπραγματεύσεις της MIG με τα funds Farallon και Oak Hill για τη χρηματοδότηση της MIG με ποσό 300 εκατ. ευρώ μέσω του οποίου θα αποπληρωνόταν το ομολογιακό δάνειο της MIG που κατέχει η Fortress και ανέρχεται σε 142 εκατ. ευρώ, πηγές της Τράπεζας Πειραιώς αναφέρουν ότι το deal δεν έχει ναυαγήσει αλλά είναι απαιτητικό ("challenging”).

  Σημειώνεται ότι εκτός από το ομολογιακό της Fortress, η χρηματοδότηση που θα εξασφάλιζε η MIG από τα funds Farallon και Oak Hill θα χρηματοδοτούσε και τη λήξη άλλου ομολογιακού δανείου, ύψους 86 εκατ. ευρώ, που κατέχει η Τράπεζα Πειραιώς.

  Το ομολογιακό δάνειο που έχει στην κατοχή της η Fortress έχει ως εξασφάλιση μετοχές της Attica Συμμετοχών και της Vivartia. 

  Καθώς η Τράπεζα Πειραιώς εμπλέκεται και ως μέτοχος και ως πιστωτής της MIG, στην υπόθεση του ομολογιακού της Fortress, η εξέλιξη των διαπραγματεύσεων με Farallon και Oak Hill την οδηγεί στην επιλογή της αναχρηματοδότησης του ομολογιακού δανείου.

  Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το σκεπτικό της Τράπεζας είναι να εξασφαλίσει, μέσω ενός bridge refinancing, ένα διάστημα που θα μπορέσει να δώσει ευχέρεια χρόνου στις διαπραγματεύσεις με τα δύο funds ή με τρίτο ενδιαφερόμενο για τη χρηματοδότηση της MIG.

  Στο διάστημα αυτό, η MIG θα μπορέσει, με βελτιωμένες χρηματοοικονομικές συνθήκες, να διαπραγματευτεί την πώληση θυγατρικών της, με όφελος για την Τράπεζα Πειραιώς η οποία είναι μέτοχος.

  Παράλληλα, ως πιστωτής που θα προβεί στην αναχρηματοδότηση του ομολόγου της MIG που κατέχει η Farallon, η Τράπεζα Πειραιώς θα έχει αποδόσεις για όσο διάστημα θα "τρέξει" η χρηματοδότηση.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ