Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 15-Οκτ-2019 07:44

  Αλλαγή διοικητικού συμβουλίου και προστασία από τους πιστωτές για Creta Farms

  Αλλαγή διοικητικού συμβουλίου και προστασία από τους πιστωτές για Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  Τη λύση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων για την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου στην Κρητική αλλαντοβιομηχανία Creta Farms, από τη στιγμή που οι αδελφοί Δομαζάκη δεν παραιτούνταν υποστηρίζοντας, ο καθένας από την πλευρά του ότι ήλεγχαν τη διοίκηση, επέλεξαν οι Τράπεζες προκειμένου να τοποθετήσουν υπηρεσιακή διοίκηση για να ανοίξει ο δρόμος για τη διάσωσή της αλλαντοβιομηχανίας.

  Για το αίτημα των Τραπεζών για αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου είχε γράψει ήδη από τις 5 Οκτωβρίου το Capital.gr.

  Τα ασφαλιστικά μέτρα για την αλλαγή του διοικητικού συμβουλίου στην κρητική αλλαντοβιομηχανία συζητούνται αύριο Τετάρτη στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου και η απόφαση αναμένεται εντός 48ωρων, δηλαδή μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή.

  Με την τοποθέτηση υπηρεσιακής διοίκησης ανοίγει και τυπικά ο δρόμος για την κατάθεση αίτησης στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου υπαγωγής της Creta Farms στο άρθρο 106α, δηλαδή για την προστασία από τους πιστωτές της, σε μια προσπάθεια η εταιρεία να κερδίσει χρόνο προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή για τη διάσωσή της.

  Σύμφωνα με τραπεζικά στελέχη ήδη προμηθευτές στους οποίους η εταιρεία οφείλει 13,8 εκατ. ευρώ έχουν προβεί σε διαδικασίες αναγκαστικής εκτέλεσης. Κύμα που μέσω της προσφυγής στο άρθρο 106α του πτωχευτικού κώδικα, δηλαδή μέσω της προστασίας από τους πιστωτές της, θα ανασχεθεί.

  Η αλλαγή στη διοίκηση της κρητικής αλλαντοβιομηχανίας, μέσω της τοποθέτησης προσωρινής και αποδεκτής από τις Τράπεζες, ανοίγει τον δρόμο για την ένεση ρευστότητας ως ενδιάμεση χρηματοδότηση προκειμένου να πληρωθούν εργαζόμενοι και μέρος των προμηθευτών για να πάρουν μπρος οι μηχανές της και να λειτουργήσουν τα εργοστάσιά της. Πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν πως οι Τράπεζες έχουν εγκρίνει εδώ και ημέρες την παροχή ενδιάμεσης χρηματοδότησης ύψους 4 εκατ. ευρώ, οι εγγυητικές ανέρχονται στα 3 εκατ. ευρώ και το factoring στα 10 εκατ. ευρώ.

  Εξι επενδυτικά σχήματα 

  Στο μέτωπο της εξεύρεσης επενδυτή, πληροφορίες του Capital.gr αναφέρουν, πως άνοιξε το data room στα έξι επενδυτικά σχήματα που έχουν καταθέσει μη δεσμευτική προσφορά προκειμένου να λάβουν τα απαραίτητα στοιχεία και να αποφασίσουν αν θα υποβάλουν ή όχι δεσμευτική προσφορά.

  Με βάση το αρχικό χρονοδιάγραμμα οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές θα έπρεπε να υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές έως τις αρχές Νοεμβρίου. Ωστόσο λόγω της χρονικής καθυστέρησης που έλαβε η διαδικασία στην κατάθεση μη δεσμευτικών προσφορών, εκτιμάται ότι η ημερομηνία κατάθεσης δεσμευτικών προσφορών θα πάει πιο πίσω, πιθανότατα στα τέλη Νοεμβρίου – αρχές Δεκεμβρίου.

  Με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών ξεκινά ένας νέος γύρος διαπραγματεύσεων των δύο προτιμητέων επενδυτών που θα αναδειχθούν από τη διαδικασία με τις τράπεζες για τους όρους, τις λεπτομέρειες, το πλαίσιο και τις εξασφαλίσεις της συμφωνίας.

  Από τις διαπραγματεύσεις αυτές θα φανεί σε ποιον από τους δύο προτιμητέους επενδυτής θα γείρει η πλάστιγγα προκειμένου να προχωρήσει η όλη διαδικασία. Το επόμενο βήμα είναι η κατάθεση του σχεδίου εξυγίανσής της εταιρείας και η προσφυγή της στα άρθρα 106β&δ του Πτωχευτικού Κώδικα, κάτι που εκτιμάται ότι θα γίνει μέσα στον Ιανουάριο. 

  Διαβάστε ακόμη:
  - Creta Farms: Στο 10,16% το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου του κ. Κων. Δομαζάκη

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ