Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Οκτ-2019 18:49

  Alpha Bank: Στην doValue κυπριακά NΡEs και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία

  Alpha Bank: Στην doValue κυπριακά NΡEs και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Σε μακροχρόνια συμφωνία με την doValue S.p.A. κατέληξε η Alpha Bank. 

  Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η doValue θα αναλάβει τη διαχείριση χαρτοφυλακίου της Τράπεζας στην Κύπρο, το οποίο περιλαμβάνει NPEs (μη εξυπηρετούμενα δάνεια) και REO (ακίνητα περιουσιακά στοιχεία), συνολικής λογιστικής αξίας 3,2 δισ. ευρώ περίπου. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω σύστασης μίας εξειδικευμένης εταιρείας διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων στην Κύπρο, στην οποία θα μεταβιβαστεί η υφιστάμενη δραστηριότητα της Alpha Bank στην Κύπρο ως προς τον τομέα αυτό, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία.

  Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της εταιρείας: "Η συμφωνία αποτελεί μέρος του Επιχειρησιακού Σχεδίου του Ομίλου για τη μείωση των NPEs και είναι πλήρως εναρμονισμένη με τις κανονιστικές του υποχρεώσεις. Επιπλέον, θα επιτρέψει στην Alpha Bank να επικεντρωθεί στην περαιτέρω ανάπτυξη των τραπεζικών δραστηριοτήτων της, με έμφαση στη διοχέτευση ρευστότητας και στη στήριξη της επιχειρηματικότητας στην κυπριακή αγορά.

  Η μεταβίβαση υπόκειται στην έγκριση της Επιτροπής Προστασίας Ανταγωνισμού της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί εντός του πρώτου τριμήνου του 2020, και η διαχείριση του χαρτοφυλακίου θα ξεκινήσει αμέσως μετά. H doValue, πρώην doBank S.p.A., είναι κορυφαία εταιρεία διαχείρισης μη εξυπηρετούμενων δανείων, για λογαριασμό τραπεζών και επενδυτών στη Νότια Ευρώπη. 

  Με παρουσία στην Ιταλία, στην Ισπανία, στην Πορτογαλία, στην Ελλάδα και στην Κύπρο, η doValue διαθέτει περισσότερα από 18 χρόνια εμπειρίας στον τομέα αυτό, διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους Ευρώ 140 δισ. περίπου και απασχολεί πάνω από 2.200 εργαζομένους". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων