Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 14-Οκτ-2019 13:17

  Creta Farms: Κατατέθηκε αίτημα προσωρινής διοίκησης από τις τράπεζες

  Creta Farms: Κατατέθηκε αίτημα προσωρινής διοίκησης από τις τράπεζες
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Αίτηση για την τοποθέτηση προσωρινής διοίκησης στην Creta Farms κατέθεσαν οι πιστώτριες τράπεζες. Το αίτημα κατατέθηκε στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου και είναι προγραμματισμένο να συζητηθεί στις 16 Οκτωβρίου. 

  Η εξέλιξη αυτή έρχεται λίγες ημέρες μετά την επιστολή που απέστειλε ο βασικός μέτοχος Κωνσταντίνος Δομαζάκης προς την επικεφαλής των πιστωτών Εθνική Τράπεζα, στην οποία δηλώνει τη συναίνεσή του στην πρότασή τους για άρση του αδιεξόδου μέσω της τοποθέτησης διοίκησης κοινής αποδοχής.

  Σημειώνεται ότι το Capital.gr είχε αναφέρει από τις 5 Οκτωβρίου ότι οι τράπεζες είναι έτοιμες να ενεργοποιήσουν το plan b, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πώληση της Creta Farms και να διασφαλίσουν μέρος των κεφαλαίων με τα οποία την έχουν δανειοδοτήσει, στο πλαίσιο του οποίου έχουν ζητήσει την παραίτηση του διοικητικού συμβουλίου της αλλαντοβιομηχανίας και τον διορισμό "υπηρεσιακής” διοίκησης.

  Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες ελέγχουν, μετά την ενεχυρίαση των μετοχών των βασικών μετόχων της αλλαντοβιομηχανίας, πάνω από το 60% των μετοχών της εταιρείας. Ποσοστό το οποίο ξεπερνά το 80% μαζί με τις μετοχές που έχει ενεχυριάσει η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων.

  Η τοποθέτηση μεταβατικής διοίκησης, σύμφωνα με πηγές με γνώση της κατάστασης, θα επιτρέψει την ολοκλήρωση της διαδικασίας εξεύρεσης στρατηγικού επενδυτή, την κατάθεση στο Πρωτοδικείο αίτησης υπαγωγής της στα άρθρα 106 β & δ του Πτωχευτικού Κώδικα και τη μεταβίβασή της στον νέο ιδιοκτήτη. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ