Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 11-Οκτ-2019 12:54

  ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Προχωράει το πρώτο πράσινο πιστοποιημένο ομόλογο

  ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Προχωράει το πρώτο πράσινο πιστοποιημένο ομόλογο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: 14:49

  Στη διάθεση του επενδυτικού κοινού βρίσκεται από σήμερα το ενημερωτικό δελτίο για το νέο πράσινο ομόλογο που εκδίδει η ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή. Σύμφωνα με το δελτίο η εταιρεία θα αντλήσει έως 150 εκατ. ευρώ που θα κατευθυνθούν σε αποπληρωμή παλιότερων δανείων και τη χρηματοδότηση ευρείας κλίμακας επενδύσεων σε αιολικά πάρκα, ενώ η έκδοση έχει πιστοποιηθεί ως "πράσινο ομόλογο” από την Climate Bond Initiative.

  Πιο αναλυτικά, όπως αναφέρει το ενημερωτικό το Κοινό Ομολογιακό Δάνειο θα ανέλθει στο ποσό έως €150 εκατ. ενώ οι ομολογίες θα ανέλθουν σε έως 150.000 με διάρκεια 7 έτη, ονομαστική αξία €1.000 έκαστη και αξία στο άρτιο (par value) €1.000 έκαστη. Προϋπόθεση της έκδοσης είναι να καλυφθεί σε ποσό τουλάχιστον €120.000.000 ενώ το ανώτερο όριο ορίζεται σε €150.000.000, ενώ η διάρκεια της Δημόσιας Προσφοράς ορίζεται σε 3 εργάσιμες ημέρες.

  Συγκεκριμένα ως προς το χρονοδιάγραμμα της προσφοράς στις 15 Οκτωβρίου προβλέπεται να ανακοινωθεί το εύρος απόδοσης, στις 16 Οκτωβρίου θα γίνει η έναρξη της δημόσιας προσφοράς, στις 18 Οκτωβρίου θα λήξει και θα ανακοινωθεί η η πλήρωση των προϋποθέσεων έκδοσης του ΚΟΔ, η τελική απόδοση της τιμής διάθεσης, το επιτόκιο και τα συγκεντρωτικά αποτελέσματα κατανομής.

  Η προσφορά θα πραγματοποιηθεί μέσω της υπηρεσίας ηλεκτρονικού βιβλίου προσφορών. Ο προσδιορισμός της τιμής, της απόδοσης και του επιτοκίου των Ομολογιών, θα γίνει με τη διαδικασία βιβλίου προσφορών μέσω του Η.ΒΙ.Π. 

  Η κατανομή των ομολογιών στους επενδυτές θα γίνει ως εξής: 

  • Ποσοστό τουλάχιστον 30% των Ομολογιών της Δημόσιας Προσφοράς (ήτοι κατ’ ελάχιστο 45.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 150.000 Ομολογιών) θα διατεθεί για την ικανοποίηση των εγγραφών των Ιδιωτών Επενδυτών, και
  • Το υπόλοιπο 70% των Ομολογιών (ήτοι κατά μέγιστο 105.000 Ομολογίες σε ενδεχόμενη πλήρη κάλυψη του ΚΟΔ, ήτοι έκδοση 150.000 Ομολογιών) θα κατανεμηθεί μεταξύ των Ειδικών Επενδυτών και των Ιδιωτών Επενδυτών.

  Τα κεφάλαια που θα αντληθούν θα χρησιμοποιηθούν για την αποπληρωμή βραχυπρόθεσμου δανεισμού ύψους 60 εκατ. ευρώ, για τη μερική αποπληρωμη βραχυρπρόθεσμου δανεισμού για την εξαγορά πάρκου Bearkat I στο Τέξας ύψους 30,632 εκατ. ευρώ και για την κατασκευή 14 αιολικών πάρκων στην Ελλάδα, συνολικής ισχύος 218 MW  ύψους 56 εκατ. ευρώ. 

  Όπως προαναφέρθηκε το ΚΟΔ έχει  υποβληθεί σε επαλήθευση πριν την έκδοση (pre-issuance verification) σύμφωνα με τις απαιτήσεις του Climate Bond Standard και σύμφωνα με το Διεθνές Πρότυπο Εργασιών Διασφάλισης 3000, "Έργα Διασφάλισης Πέραν Ελέγχου ή Επισκόπησης Ιστορικής Οικονομικής Πληροφόρησης" από την εταιρεία EΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΓΚ και έλαβε την πιστοποίηση Certified Climate Bond από τον οργανισμό Climate Bonds Initiative.
   

  Χ. Φλ. 

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Ανακοίνωση (339 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ