Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 08-Οκτ-2019 15:37

  "Καμπανάκι" από τους εργαζόμενους της Creta Farms

  "Καμπανάκι" από τους εργαζόμενους της Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βολές κατά των βασικών μετόχων της Creta Farms αλλά και κατά των πιστωτριών τραπεζών εξαπέλυσαν οι εργαζόμενοι της εταιρείας, με ανακοίνωσή τους, όπου κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον της εταιρείας.

  Ειδικότερα, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι, η "μονομαχία” μεταξύ των βασικών μετόχων για μια την εταιρεία η οποία πλέον δεν τους ανήκει, δυναμιτίζει τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή.

  Παράλληλα, επισημαίνουν ότι η κίνηση των τραπεζών να παγώσουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της εταιρείας και ως εκ τούτου να καθυστερήσουν την εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που έχει συμφωνηθεί, έχει ως αποτέλεσμα να μην έχει καταβληθεί η μισθοδοσία του προσωπικού αλλά και να ανασταλεί η παραγωγική λειτουργία της επιχείρησης, εξέλιξη που απαξιώνει την εταιρεία.

  Η ανακοίνωση των εργαζομένων της Creta Farms:

  "Οι εργαζόμενοι της Κρέτα Φαρμ επέλεξαν όλο αυτό το διάστημα της κρίσης που ταλανίζει την εταιρία και απειλεί το εργασιακό τους μέλλον, να κρατήσουν στάση ευθύνης επιδεικνύοντας σοβαρότητα και νηφαλιότητα προκειμένου να διευκολύνουν την εξεύρεση λύσης.

  Δεν συμβαίνει το ίδιο όμως με τους υπόλοιπους συντελεστές του έργου αυτού και αναφερόμαστε τόσο στους βασικούς μετόχους, όσο και στις πιστώτριες τράπεζες.

  Οι βασικοί μέτοχοι έχουν επιδοθεί σε μία ανηλεή μονομαχία επικράτησης σε μια εταιρία που πλέον δεν τους ανήκει και δυναμιτίζουν τη διαδικασία εξεύρεσης επενδυτή, ενώ οι πιστώτριες τράπεζες σε ρόλο "Πόντιου Πιλάτου" παρακολουθούν τις εξελίξεις χωρίς να λαμβάνουν αποφάσεις και να δίνουν λύσεις.

  Με αφορμή τις αλλεπάλληλες γενικές συνελεύσεις των προηγούμενων εβδομάδων, οι πιστώτριες τράπεζες αντί να φροντίσουν σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές να αποφανθούν άμεσα για τη νομιμότητα των διαδικασιών, θέτουν για άλλη μια φορά την εταιρία σε ομηρία παγώνοντας τους τραπεζικούς της λογαριασμούς και καθυστερώντας την εκταμίευση της ενδιάμεσης χρηματοδότησης που συμφωνήθηκε και είναι απαραίτητη ώστε η εταιρία να προχωρήσει εν λειτουργία στην επόμενη μέρα.

  Ως συνέπεια των ανωτέρω, η μισθοδοσία του προσωπικού δεν καταβλήθηκε αν και τα χρήματα υπάρχουν κατατεθειμένα σε τραπεζικό λογαριασμό, οι αγορές πρώτων υλών έχουν ξανά παγώσει και η παραγωγική λειτουργία έχει ανασταλεί.

  Όλα αυτά συμβαίνουν ενώ στην εταιρία υπάρχει CRO που ελέγχει και υπογράφει όλες τις συναλλαγές διασφαλίζοντας τα συμφέροντα των πιστωτών και όταν την προηγούμενη Παρασκευή και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν διαρρεύσει, εκδηλώθηκε σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον.

  Ποιόν λοιπόν συμφέρει η διαδικασία που έχει δρομολογηθεί να απαξιωθεί;

  Γιατί άλλη μια φορά οι τράπεζες στις οποίες πλέον ανήκει η εταιρία, επιλέγουν την ανεύθυνη στάση;

  Ζητάμε από τις πιστώτριες τράπεζες να ξεμπλοκάρουν άμεσα τις πιστώσεις που αφορούν αγορές πρώτων υλών και μισθοδοσία προσωπικού ώστε να αποκατασταθεί η παραγωγική λειτουργία της εταιρίας, καθώς και την τάχιστη ολοκλήρωση του ελέγχου για τη νόμιμη εκπροσώπηση της εταιρίας, προκειμένου να προχωρήσει απρόσκοπτα το σχέδιο αναδιάρθρωσης και εισόδου νέου επενδυτή.

  Τέλος, ζητάμε από τους βασικούς μετόχους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να διευκολύνουν τη διαδικασία εξεύρεσης λύσης.

  Παραμένουμε σε εγρήγορση και παρακολουθούμε τις εξελίξεις”.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ