Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 07-Οκτ-2019 18:22

  Επιβεβαιώνει η Βαρβαρέσος τη συμφωνία για αναδιάρθρωση των δανείων της

  Επιβεβαιώνει η Βαρβαρέσος τη συμφωνία για αναδιάρθρωση των δανείων της
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιβεβαιώνει με επίσημη ανακοίνωσή της η εταιρεία Βαρβαρέσος ότι προχώρησε σε συμφωνία για την αναδιάρθρωση των δανείων της, όπως είχε μεταδώσει το Capital.gr.

  Όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση "υπεγράφη Συμφωνία (MoU) στις 7 Οκτωβρίου 2019  για την αναδιάρθρωση των δανειακών της υποχρεώσεων ως εξής:

  - Υφιστάμενο Κοινοπρακτικό Ομολογιακό Δάνειο ύψους 6,1 εκατ. Ευρώ με τις Τράπεζες Πειραιώς, AlphaBank και Αττικής και υφιστάμενο δανεισμό 0,69 εκατ. Ευρώ με την Εθνική με 12ετή αποπληρωμή.

  - Νέο Κοινοπρακτικό Ομολογιακό Δάνειο ύψους 2,4 εκατ. Ευρώ με τις Τράπεζες Πειραιώς, Alpha και ΕΤΕ με 7ετή αποπληρωμή στα πλαίσιο του Αναπτυξιακού Νόμου του Ν. 4399/2016.

  - Υφιστάμενος Δανεισμός για κεφάλαιο κίνησης 4,3 εκατ. Ευρώ με τις Τράπεζες Πειραιώς, ΕΤΕ, Alpha με ανακύκλωση μέσω factoring

  - Βραχυπρόθεσμη πίστωση  ύψους 1,1 εκατ. Ευρώ με τις Τράπεζες Πειραιώς, ΕΤΕ, Alpha  για προεξόφληση επιχορήγησης". 

  Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται πως για την εξασφάλιση των ανωτέρω χρηματοδοτήσεων θα υπάρξουν προσημειώσεις επί των ακινήτων και του εξοπλισμού της Εταιρίας, προσωπικές εγγυήσεις και ενεχυρίαση μετοχών των βασικών μετόχων. Επίσης τέθηκε όρος για τοποθέτηση Chief Restructuring Officer (CRO).
    
  Με την αναδιάρθρωση των δανειακών υποχρεώσεων και την ολοκλήρωση του επιχειρηματικού σχεδίου η Εταιρία, όπως τονίζει ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΒΑΡΒΑΡΕΣΟΣ Α.Ε. κ. Αργύρης Σαρρίδης, σύμφωνα με την ανεξάρτητη επισκόπηση επιχειρηματικού πλάνου (IBR) που εκπονήθηκε από την εταιρία Grant Thornton αποκτά βιώσιμη προοπτική διεισδύοντας σε νέες καινοτόμες niche-αγορές, μακροπρόθεσμη χρηματοοικονομική σταθερότητα, βελτιωμένη ρευστότητα και κερδοφορία. Το ανωτέρω IBR αποτέλεσε τη βάση της συμφωνίας των Τραπεζών με τη ΔΕΗ για την αναδιάρθρωση των υποχρεώσεων της Eταιρίας και την έγκριση χρηματοδότησης του εγκεκριμένου επιχειρηματικού σχεδίου".

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ