Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 03-Οκτ-2019 16:18

  Μνημόνιο συνεργασίας του ΙΤΕ με το ερευνητικό Ινστιτούτο JITRI της Κίνας

  Μνημόνιο συνεργασίας του ΙΤΕ με το ερευνητικό Ινστιτούτο JITRI της Κίνας
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε το Ίδρυμα Τεχνολογίας και Έρευνας (ΙΤΕ) με το Βιομηχανικό Τεχνολογικό Ερευνητικό Κέντρο του Jiangsu (JITRI Nanjing-China) της Κίνας, μετά από επίσκεψη κινεζικής αντιπροσωπείας στην Κρήτη. Το JITRI είναι ένα από τα κορυφαία ερευνητικά κέντρα βιομηχανικής τεχνολογίας της Κίνας, το οποίο περιλαμβάνει 39 ερευνητικά ινστιτούτα.
   
  Η συμφωνία υπεγράφη από τον πρόεδρο του ΙΤΕ, καθηγητή Νεκτάριο Ταβερναράκη και τον αντιπρόεδρο υπερατλαντικών συνεργασιών του κινεζικού ινστιτούτου, δρα Πολ Μπάροους. Η κινεζική αντιπροσωπεία είχε συναντήσεις με τους διευθυντές των ινστιτούτων του ΙΤΕ, καθώς και με ερευνητές, προκειμένου να ενημερωθεί για την έρευνα και τις τεχνολογίες αιχμής που αναπτύσσονται στο ΙΤΕ.
   
  Το μνημόνιο συνεργασίας προβλέπει τη διερεύνηση ευκαιριών για συνεργασία σε εφαρμοσμένη και βιομηχανική έρευνα, ανάπτυξη κοινών ερευνητικών σχεδίων στον τομέα της επιστήμης και της τεχνολογίας, ενδεικτικά στους τομείς πληροφορικής και επικοινωνιών, εφαρμοσμένων και υπολογιστικών μαθηματικών, βιοϊατρικής, μοριακής βιολογίας και βιοτεχνολογίας, ενέργειας, υλικών, λέιζερ, χημικής μηχανικής κ.ά. Προβλέπεται, επίσης, ανταλλαγή τεχνογνωσίας, διοργάνωση σεμιναρίων, εργαστηρίων και άλλων ερευνητικών δραστηριοτήτων.

  ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ