Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 30-Σεπ-2019 20:36

  Karel Komarek: Ελκυστική η πρότασή μας για τους μετόχους του ΟΠΑΠ

  Karel Komarek: Ελκυστική η πρότασή μας για τους μετόχους του ΟΠΑΠ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Την πεποίθηση ότι η πρόταση που έχει καταθέσει προς τους μετόχους του ΟΠΑΠ είναι ελκυστική, αποτελώντας συγχρόνως ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του Ομίλου SAZKA στην ελληνική οικονομία, διατυπώνει ο Karel Komarek, επικεφαλής του SAZKA Group, σε συνέχεια της έγκρισης του πληροφοριακού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

  "Είμαστε ικανοποιημένοι που μπορούμε να ξεκινήσουμε την προαιρετική δημόσια πρότασή μας για τον ΟΠΑΠ, σε συνέχεια της έγκρισης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Η πρότασή μας, η οποία πιστεύουμε ότι είναι ελκυστική για τους μετόχους του ΟΠΑΠ, αποτελεί ισχυρή επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης μας στην ελληνική οικονομία. Η πρότασή μας, η οποία πραγματοποιείται σε μετρητά και για την οποία έχουν δεσμευθεί κεφάλαια άνω των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, προσφέρει στους μετόχους του ΟΠΑΠ έναν μηχανισμό για να αποκομίσουν κέρδη από την αξία που έχει ήδη δημιουργηθεί", αναφέρει σε δήλωση του ο κ. Komarek.

  Όπως προκύπτει και από την νέα δημόσια δήλωση του επικεφαλής του Ομίλου SAZKA, η υποβολή της προαιρετικής δημόσιας πρότασης είναι απότοκος της δεδηλωμένης πρόθεσης του Karel Komarek να ενισχύσει τη μετοχική του θέση στον ΟΠΑΠ, επενδύοντας στις προοπτικές της οικονομίας και του Οργανισμού. Με την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενίσχυση του ποσοστού του, ο Τσέχος επιχειρηματίας επιδιώκει να αποκτήσει μεγαλύτερη ευχέρεια για την υλοποίηση αποφασιστικών κινήσεων, με γνώμονα τη στρατηγική του για την ανάπτυξη του ΟΠΑΠ.

  Σημειώνεται πως η προαιρετική δημόσια πρόταση που υπεβλήθη στις 8 Ιουλίου 2019 περιλαμβάνει τίμημα 9,12 ευρώ τοις μετρητοίς για τις μετοχές που δεν κατέχει ο προτείνων, δηλαδή η SAZKA Group. Συγκεκριμένα, η δημόσια πρόταση απευθύνεται σε όλους τους μετόχους εκτός από τα πρόσωπα που ενεργούν συντονισμένα με τον προτείνοντα (σ.σ. το Valea Foundation, τα πρόσωπα και οι οντότητες που ελέγχονται από αυτό) και αφορά την απόκτηση του συνόλου των μετοχών που δεν κατέχει ούτε ελέγχει, άμεσα ή έμμεσα, ο προτείνων, κατά την ημερομηνία της δημόσιας πρότασης, ήτοι 216.353.443 μετοχές  της ΟΠΑΠ ΑΕ ή ποσοστό 67,27% των δικαιωμάτων ψήφου.

  Η έγκριση του πληροφοριακού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενεργοποιεί τις διαδικασίες για την έναρξη της περιόδου αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης, η οποία ξεκινά αύριο, 1 Οκτωβρίου 2019 και ολοκληρώνεται στις 29 Οκτωβρίου 2019. Σύμβουλος της SAZKA Group στην υποβολή της προαιρετικής δημόσιας πρότασης είναι η Citigroup Global Markets.

  Σύμφωνα με τον ελληνικό νόμο περί δημοσίων προτάσεων (Ν.3461/2006) και όπως έχει ανακοινώσει η εταιρεία, ο ΟΠΑΠ "θα διορίσει χρηματοοικονομικό σύμβουλο και το Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας θα αξιολογήσει την εν λόγω δημόσια πρόταση διατυπώνοντας γνώμη, μετά την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς".  Συγκεκριμένα, εντός 10 ημερών από τη δημοσίευση, το ΔΣ του ΟΠΑΠ θα πρέπει να εκφέρει γνώμη επί της προαιρετικής δημόσιας πρότασης με βάση και την έκθεση ανεξάρτητου αποτιμητή που θα συνταχθεί.

  Δείτε αναλυτικά την ανακοίνωση σχετικά με την έγκριση του πληροφοριακού δελτίου και την έναρξη της περιόδου αποδοχής της προαιρετικής δημόσιας πρότασης στη δεξιά στήλη "σχετικά αρχεία".

   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ