Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 27-Σεπ-2019 17:28

  MLS: Στα 0,82 εκατ. ευρώ τα κέρδη στο α΄ εξάμηνο

  MLS: Στα 0,82 εκατ. ευρώ τα κέρδη στο α΄ εξάμηνο
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Βελτίωση κύκλου εργασιών και EBITDA αλλά μείωση της μετά από φόρους κερδοφορίας εμφάνισε το πρώτο εξάμηνο του έτους η MLS Innovation.

  Ειδικότερα, ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 10,65 εκατ. ευρώ (έναντι 10,54 εκατ. ευρώ πέρυσι), με τα κέρδη προ φόρων να ανέρχονται σε 1,12 εκατ. ευρώ (έναντι 1,32 εκατ. ευρώ το  πρώτο εξάμηνο του 2018).

  Τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν σε 0,82 εκατ. ευρώ  (έναντι 1,48 εκατ. ευρώ πέρυσι) ενώ τα κέρδη προ φόρων τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3,43 εκατ. ευρώ (έναντι 3,24 εκατ. ευρώ πέρυσι).

  Σύμφωνα με την εταιρεία, οι εκλογές επηρέασαν αρνητικά την ελληνική αγορά τόσο των Tablets όσο και των Smartphones. Οι απώλειες υπερκαλύφθηκαν από τις πωλήσεις σε Κύπρο και Βαλκάνια.

  Παρότι στην Αμερική και στην Κίνα η διείσδυση των Smart Speakers/Displays έχει ξεπεράσει κάθε προσδοκία, η Ευρώπη (με εξαίρεση την Αγγλία) βρίσκεται στο ξεκίνημα. Η MLS είναι έτοιμη να αξιοποιήσει την ανάπτυξη της αγοράς των Smart Speakers/Displays.

  Τέλος, η νέα Πλατφόρμα Αναγνώρισης Φωνής και Τεχνητής Νοημοσύνης MAIC , θα αξιοποιηθεί και με άλλους τρόπους: Συμμετοχή σε μεγάλου ύψους ερευνητικά έργα, προσαρμογή της Πλατφόρμας σε όλα τα Android Smartphones και Tablets της εταιρείας, αλλά και δυνατότητα χρήσης της Πλατφόρμας από όλους τους κατόχους Android συσκευών τόσο στην Ελλάδα, στην Κύπρο, στη Σερβία, στη Βουλγαρία όσο και σε χώρες που θα ακολουθήσουν.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ