Συνεχης ενημερωση

  Σάββατο, 21-Σεπ-2019 09:44

  Forthnet: Private equity fund στο προσκήνιο, εάν ναυαγήσει το deal με την Alter Ego

  Forthnet: Private equity fund στο προσκήνιο, εάν ναυαγήσει το deal με την Alter Ego
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Την ύπαρξη πρότασης που δύναται να κατατεθεί επισήμως στην περίπτωση που δεν καταλήξουν θετικά οι διαπραγματεύσεις των τραπεζών με την Alter Ego Mass Media για την πώληση της έκθεσής τους στη Forthnet (exposures), αποκαλύπτει το Capital.gr.

  Σύμφωνα με απολύτως διασταυρωμένες πληροφορίες, αμερικανικό private equity fund, υποστηριζόμενο από ομάδα Ελλήνων επενδυτών, έχει ενημερώσει τη Nomura International, σύμβουλο του διαγωνισμού πώλησης, για την πρόθεσή του να καταθέσει δεσμευτική πρόταση για την απόκτηση των μετοχών και δανείων που κατέχουν οι Πειραιώς, Εθνική, Alpha Bank, Attica στην τηλεπικοινωνιακή εταιρεία, εφόσον δεν υπάρξει -κάτι που δεν διαφαίνεται αυτή τη στιγμή στον ορίζοντα- συμφωνία με την Alter Ego. Πρόκειται για fund με πολυετή και δραστήρια παρουσία στην Ελλάδα που έχει διεκδικήσει σημαντικές επιχειρήσεις και projects. 

  Οι ίδιες πηγές αναφέρουν πως καθώς απαιτούνταν χρόνος για να υποβληθεί πλήρης φάκελος από την πλευρά του επενδυτικού σχήματος με επικεφαλής το equity fund, οι τράπεζες επέλεξαν να εισέλθουν σε αποκλειστικές διαπραγματεύσεις με τον όμιλο Alter Ego, προκειμένου να μην υπάρξει και νέα καθυστέρηση στη διαδικασία που πλησιάζει ήδη τα δύο χρόνια. 

  Περαιτέρω, γίνεται λόγος για μια πρόταση με διαφορετικό προσανατολισμό ως προς το value chain και τη δημιουργία επιχειρηματικής αξίας, καθώς στηρίζεται σημαντικά στην ανάπτυξη του μοντέλου MVNO (Mobile Virtual Network Operator) και άλλων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, πλην διαθέτει σαφή στόχευση στον τρόπο υλοποίησης ενός restructuring της Forthnet και δημιουργίας αξίας. Σε ό,τι αφορά το σκέλος της χρηματοδότησης, αναφέρεται πως είναι απολύτως εξασφαλισμένο από το fund και τους εγχώριους συνεταίρους του.

  Από την πλευρά των τραπεζών επιβεβαιώνεται το προαναφερθέν ενδιαφέρον, πλην γίνεται λόγος για μια πρόταση που δεν βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο τραπέζι, σε αντίθεση με αυτήν της Alter Ego που εμπεριέχει πραγματικό και αντικειμενικό ενδιαφέρον και αξιολογείται ως εξαιρετικά ενδιαφέρουσα, με δεδομένες τις συνέργειες που δημιουργεί. Η πορεία των διαπραγματεύσεων με την Alter Ego συνεχίζεται απρόσκοπτα και στην παρούσα φάση εξετάζονται από την πλευρά του υποψήφιου επενδυτή οι δανειακές και άλλες συμβάσεις της Forthnet. Εφόσον η διαδικασία, που θα απαιτήσει ακόμη χρόνο, ολοκληρωθεί επιτυχώς, οι δύο πλευρές θα κληθούν να συμφωνήσουν και να υπογράψουν τους τελικούς όρους της σύμβασης αγοραπωλησίας μετοχών.

  Στην παρούσα φάση, δύο στοιχεία είναι βέβαια: η πρόταση της Alter Ego είναι η μόνη που εξετάζουν οι τράπεζες, την οποία θεωρούν ιδιαίτερα αξιόλογη, ενώ η εικόνα για τη Forthnet έχει γίνει πιο καθαρή σε σχέση με έξι μήνες νωρίτερα, όταν οι τράπεζες βρίσκονταν σε πραγματικό αδιέξοδο με το συγκεκριμένο asset. Το ενδιαφέρον που εκδηλώθηκε μετά την ανεπιτυχή κατάληξη των διαπραγματεύσεων με το σχήμα Antenna Group-Blackstone είναι πλέον υπαρκτό και ουσιαστικό, επιτρέποντας στις τράπεζες, στη διοίκηση και στους εργαζόμενους της Forthnet, που στήριξαν την εταιρεία, να είναι περισσότερο αισιόδοξοι για την έκβαση του εγχειρήματος.

  H Forthnet, πέραν των σημαντικών αποκλειστικών συμβάσεων που διαθέτει με ομάδες της SuperLeague, καθώς και με τη Euroleague, θα εισέλθει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος (Mobile Virtual Network Operator – MVNO), ώστε να μπορεί σύντομα να διαθέσει και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρεία καλύπτει το 16% της αγοράς (650.000 νοικοκυριά) και περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

  *Διαβάστε ακόμα:

  -  Πώς το deal Alter Ego - Forthnet θα αποτελέσει καταλύτη για telecoms - media

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ