Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 19-Σεπ-2019 08:37

  Και η Qivos στα ανταλλάγματα της Folli Follie στους ομολογιούχους

  Και η Qivos στα ανταλλάγματα της Folli Follie στους ομολογιούχους
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 16:15

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Το ποσοστό (49%) που κατέχει στην εταιρείας marketing technology "Qivos” είναι διατεθειμένη να παραχωρήσει η Folli Follie Group στους ομολογιούχους-πιστωτές της προκειμένου να εξασφαλίσει τη συναίνεσή τους στο προτεινόμενο σχέδιο διάσωσης της εταιρείας και στους σχετικούς όρους συμφωνίας (term sheet).

  Η Qivos (πρώην Cloudbiz) που αποκτήθηκε από τη FF Group το 2016 είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ένα από τα προτεινόμενα ανταλλάγματα που έχουν πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων των δύο πλευρών, έπειτα από την απόρριψη της αρχικής (και ήδη αναθεωρημένης) πρότασης από τους ομολογιούχους.

  Όπως έχει γράψει το Capital.gr, σε αυτά περιλαμβάνονται, πέραν των ακινήτων και άλλων εξασφαλίσεων, το 50% της "Μαρίνα Μυτιλήνης" που θα εισφερθεί στην AssetsCo, καθώς και να το 20% του μετοχικού κεφαλαίου της OpsCo (η εταιρεία στην οποία, βάσει της πρότασης, περνούν εμπορικές δραστηριότητες, τα brands, συμμετοχές, αποθέματα κλπ).

  H QIVOS υλοποιεί έργα επιβράβευσης πιστών πελατών, παρέχει καινοτόμες και αποτελεσματικές υπηρεσίες loyalty management, συμβάλλοντας δυναμικά στην ανοδική πορεία των πωλήσεων και στη διατήρηση του πελατολογίου των εταιρειών που συνεργάζεται. Έπειτα από την εξαγορά του 49% του μετοχικού της κεφαλαίου από τη FFG, είχε αναπτύξει ένα πλάνο επέκτασης των δραστηριοτήτων της με στόχο την παροχή ολοκληρωμένων digital υπηρεσιών σε Ευρώπη και Ασία.

  Τα σχέδια περιελάμβαναν φυσική παρουσία στο Λονδίνο για την παροχή υπηρεσιών CRM/Loyalty και e-commerce και σχέδια επέκτασης στο Χονγκ Κονγκ. Για να υποστηριχθεί το πλάνο, η εταιρεία είχε προχωρήσει σε σημαντική αύξηση του ανθρώπινου δυναμικού της και σε άλλες επενδύσεις.

  Τους τελευταίους 17 μήνες, από όταν αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο παραποίησης των λογιστικών στοιχείων της FFG, η Qivos επιχειρεί να απεμπλακεί από τον εναγκαλισμό της Folli Follie, κάτι που, ωστόσο, δεν είναι εύκολο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ιδιοκτησία της Qivos (διαθέτει δικαίωμα πρώτης προτίμησης) είχε ξεκινήσει συζητήσεις με την απελθούσα διοίκηση της FFG για να επαναγοράσει το ποσοστό που είχε παραχωρήσει. Οι συζητήσεις αυτές ωστόσο σταμάτησαν μετά την αποχώρηση του CEO, Τ. Φράγκου. 

  Υπήρξαν, επίσης ορισμένες διερευνητικές επαφές για την εύρεση επενδυτή που θα αποκτούσε το ποσοστό της εταιρείας της οικογένειας Κουτσολιούτσου, χωρίς όμως ακόμη αποτέλεσμα. Παράλληλα, στην αγορά ακούγεται πως ορισμένες εταιρείες-πελάτες της εμφανίζονται ασυνεπείς στις υποχρεώσεις τους προς την Qivos, "εκμεταλλευόμενες” τη συγκυρία, κάτι που ωστόσο δεν επιβεβαιώνεται από κύκλους της Qivos.

  Διαπραγματεύσεις

  Το Ad Hoc Group των ομολογιούχων στο οποίο μετέχουν οι Oasis Management, Mercier Vanderlinden, Kyma ital, η Bank Of China (Luxembourg) και η βελγική AG Insurance) δεν έχει ακόμη απαντήσει οριστικά στις προτάσεις, ούτε έχει οριστεί συνάντηση, όπως προτάθηκε από πλευράς FFG. Κύριο πεδίο διαφωνίας αποτελούν οι μετοχές της Dufry που κατέχει η FFG, μέρος των οποίων είτε φέρει βάρη, είτε τελεί υπό καθεστώς αντιδικίας, με την υπόθεση να οδεύει σε διεθνή διαιτησία, εάν δεν έχει ξεκινήσει ήδη η διαδικασία.

  Οι διαπραγματεύσεις, αναφέρουν γνώστες των συζητήσεων, συνεχίζονται αμείωτες. Σε ορισμένα θέματα οι διαφορές εμφανίζονται να έχουν αμβλυνθεί, σε άλλες όμως υπάρχουν διαφωνίες. Ένα από αυτά, αλλά όχι το μοναδικό, εμφανίζεται να είναι και το ποιος θα καταβάλλει τις αμοιβές των συμβούλων, δικηγορικών γραφείων κλπ που μετέχουν στις διαπραγματεύσεις μεταξύ FFG και ομολογιούχων.

  Πάντως, ουδείς ακόμη μπορεί με ασφάλεια να προδικάσει μια συμφωνία, καθώς σχεδόν επί καθημερινής βάσης στο τραπέζι των συζητήσεων προκύπτουν διαφορετικές προτάσεις, οι οποίες μέχρι στιγμής το μοναδικό αποτέλεσμα που φέρνουν είναι περαιτέρω καθυστέρηση στην εξεύρεση λύσης.
   

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ