Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 18-Σεπ-2019 08:38

  Η "χρυσοτόκος όρνιθα" της Nestlé

  Η "χρυσοτόκος όρνιθα" της Nestlé
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  της Αλεξάνδρας Γκίτση

  "Χρυσοτόκος όρνιθα" για τον εκ Ελβετία πολυεθνικό κολοσσό Nestlé S.A. έχει αποδεχθεί η εν Ελλάδι θυγατρική του Nestlé Ελλάς, η οποία του έχει καταβάλει υπό την μορφή μερισμάτων συνολικά 68,3 εκατ. ευρώ την τελευταία πενταετία.

  Μόνο για τη χρήση του 2018, η πρόσφατη γενική συνέλευση ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 30 εκατ. ευρώ ενώ για τη χρήση του 2017 είχε εγκρίνει τη διανομή μερίσματος 22 εκατ. ευρώ.

  Σε επίπεδο αποτελεσμάτων οι πωλήσεις της Nestle Ελλάς εμφάνισαν πέρυσι οριακή αύξηση στα 339,629 εκατ. ευρώ από 336,026 εκατ. ευρώ που ήταν το 2017, τα κέρδη μετά από φόρους ανήλθαν στα 29,745 εκατ. ευρώ έναντι 28,001 εκατ. ευρώ, το κόστος πωληθέντων μειώθηκε κατά 0,3% ενώ στα 20,357 εκατ. ευρώ από 58,757 εκατ. ευρώ υποχώρησαν τα ταμιακά της διαθέσιμα.

  Πέρυσι ολοκληρώθηκαν και τέθηκαν σε λειτουργία οι νέες εγκαταστάσεις καβουρδίσματος καφέ στο εργοστάσιο των Οινοφύτων. Μια επένδυση, ύψους 8,5 εκατ. ευρώ, που στοχεύει στην αύξηση του όγκου παραγωγής.

  Εν τω μεταξύ τον Μάιο του 2018, οι εταιρείες Nestlé και Starbucks προχώρησαν σε συμφωνία για την παγκόσμια κυκλοφορία νέας σειράς προϊόντων Starbucks για το σπίτι. Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η Nestlé απέκτησε τα μόνιμα δικαιώματα για την εμπορία των καταναλωτικών συσκευασμένων προϊόντων Starbucks και των προϊόντων καφέ και τσαγιού Foodservice παγκοσμίως, τα οποία βρίσκονται εκτός των καταστημάτων καφέ της Starbucks.

  Εκτός όμως από τη Nestle και τη Starbucks, εκ των παραδοσιακών παικτών στην παγκόσμια αγορά καφέ, η είσοδος σε αυτή την κατηγορία της Coca Cola Co με την εξαγορά της Costa Coffee αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα τόσο σε παγκόσμιο επίπεδο όσο και στην εσωτερική αγορά.

  Ήδη η Coca Cola Hellenic Bottling Company (CCHBC) έχει κάνει γνωστό ότι πρόκειται να λανσάρει τα προϊόντα της Costa Coffee σε τουλάχιστον 10 από τις 28 αγορές στις οποίες δραστηριοποιείται μέσα στην επόμενη χρονιά. Μεταξύ των χωρών αυτών είναι η Ελλάδα, η Βουλγαρία, η Ουγγαρία, η Πολωνία, η Ρουμανία, η Ρωσία και η Ελβετία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Kυκλοφορεί μαζί με το
  FORBES ΟΚΤ 2020