Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 13-Σεπ-2019 19:17

  Επιβεβαιώνει την κατάθεση πρότασης από τον Όμιλο Alter Ego η Forthnet

  Επιβεβαιώνει την κατάθεση πρότασης από τον Όμιλο Alter Ego η Forthnet
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην επιβεβαίωση της κατάθεσης πρότασης από εταιρεία του ομίλου Alter Ego Mass Media S.A. προς πιστώτριες τράπεζες αναφορικά με την έκθεσή τους (συμπεριλαμβανομένων  μετοχών  και μετατρέψιμων ομολογιών) στην Forthnet, προχώρησε η εισηγμένη τηλεπικοινωνιακή εταιρεία.

  Με επιστολή της προς τις χρηματιστηριακές αρχές και κατόπιν ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, η Forthnet αναφέρει πως η πρόταση  τελεί  υπό όρους και η διαδικασία αξιολόγησής της εναπόκειται στις τράπεζες (Εθνική, Alpha, Πειραιώς και Αττικής), χωρίς συμμετοχή της εταιρείας στη διαδικασία αυτή. "Η εταιρεία  θα  ενημερώσει το  επενδυτικό  κοινό, με  νεότερη  ανακοίνωση της  για οποιαδήποτε εξέλιξη σχετικά με την πρόταση, όταν και εφόσον ενημερωθεί σχετικά από τις τράπεζες" καταλήγει η ανακοίνωση.

  Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, μετά την αδυναμία επίτευξης συμφωνίας με το σχήμα Antenna Group - Blackstone, στο προσκήνιο ήλθε ο Όμιλος Alter Ego. Οι πληροφορίες για την κατάθεση πρότασης για τη Forthnet από τον όμιλο του επιχειρηματία Βαγγέλη Μαρινάκη είχαν αρχίσει να εντείνονται ήδη από τα τέλη Αυγούστου, ωστόσο δεν υπήρχε επιβεβαίωση ή διάψευση από πλευράς τραπεζών.

  Αυτό συνέβη όταν υλοποιήθηκε οικονομικός και νομικός έλεγχο στην Forthnet και η πρόταση που κατατέθηκε από την πλευρά του εταιρεία του ομίλουAlter Ego Mass Media χαρακτηρίστηκε από πλευράς τραπεζών ως "ιδιαίτερα αξιόλογη", καθώς διαφοροποιούνταν αισθητά από όσες είχαν κατατεθεί προηγουμένως. Με βάση όσα γίνονται γνωστά, η πρόταση της Alter Ego ανέρχεται στα επίπεδα των 41-42 εκατ. ευρώ τοις μετρητοίς για την απόκτηση του συνόλου των δανείων, ύψους 310 εκατ. ευρώ, και ποσοστού της τάξης του 33% που κατέχουν.

  Τραπεζικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το Capital.gr., επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά  πως οι διαπραγματεύσεις με την πλευρά της Alter Ego βρίσκονται σε καλό δρόμο, πλην απομένουν συγκεκριμένες σημαντικές εκκρεμότητες προτού μιλήσει κανείς για την επίτευξη συμφωνίας. Στην παρούσα φάση η πλευρά της Alter Ego εξετάζει, μεταξύ άλλων, τις δανειακές συμβάσεις της Forthnet, καθώς και συγκεκριμένες συμβάσεις με προμηθευτές.

  Εφόσον δοθεί το "ΟΚ" από πλευράς ομίλου Μαρινάκη, οι δύο πλευρές θα κληθούν να οριστικοποιήσουν τους όρους της Σύμβασης Αγοραπωλησίας Μετοχών (SPA). Στόχος είναι, η όλη διαδικασία να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του προσεχούς Οκτωβρίου. Βεβαίως, η ολη διαδικασία εξαρτάται από τη λήψη των απαιτούμενων εγκρίσεων από την Επιτροπή Ανταγωνισμού.

  Υπενθυμίζεται πως οι τράπεζες ελέγχουν, ουσιαστικά, πλήρως την εταιρεία, καθώς είναι κάτοχοι, εκτός από το 36% περίπου του μετοχικού κεφαλαίου της εισηγμένης, ομολογιών στο πλαίσιο της κάλυψης, μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης, μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο που εξέδωσε η εταιρεία το Φθινόπωρο του 2016. Έχοντας ασκήσει μέρος των δικαιωμάτων που προέκυψαν ως κάτοχοι μετατρέψιμων ομολογιών, η Τράπεζα Πειραιώς σήμερα κατέχει ποσοστό 13,69%, η Εθνική Τράπεζα ποσοστό 11,01%, η Alpha Bank ποσοστό 7,69% και η Attica Bank 3,81%.

  H Forthnet πέραν των σημαντικών αποκλειστικών συμβάσεων που διαθέτει με ομάδες της SuperLeague, καθώς και με τη Euroleague, θα εισέλθει στην αγορά της κινητής τηλεφωνίας ως εικονικός πάροχος (Mobile Virtual Network Operator – MVNO), ώστε να μπορεί σύντομα να διαθέσει και υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρεία καλύπτει το 16% της αγοράς (650.000 νοικοκυριά) και περισσότερες από 40.000 επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και ορισμένες από τις μεγαλύτερες στην Ελλάδα.

   

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Διαβάστε το ΚΕΦΑΛΑΙΟ
  και ηλεκτρονικά στο

  ReadPoint
  Κυκλοφορεί Εκτάκτως
  Παρασκευή 14 Αυγ. 2020