Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Σεπ-2019 08:24

  To Golden Hall "μεγαλώνει"

  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου


  Πριν το τέλος του 2019 αναμένεται να ολοκληρωθεί η επένδυση, ύψους 25 εκατ. ευρώ που υλοποιεί η Lamda Development για την επέκταση της χωρητικότητας του εμπορικού κέντρου Golden Hall στο Μαρούσι.

  Η Lamda Domi, θυγατρική του ομίλου, συνεχίζει τις εργασίες για την ανάπτυξη της δυτικής πτέρυγας του κτηρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης εντός του οποίου λειτουργεί το GoldenHall, με στόχο την ολοκλήρωση της επένδυσης πριν το τέλος της χρονιάς, με ορίζοντα την περίοδο των Χριστουγέννων.

  Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 25 εκατ., ενώ ο σχεδιασμός προβλέπει η επένδυση αυτή να συμπληρώσει και να ενισχύσει το υφιστάμενο εμπορικό κέντρο Golden Hall συνολικά με 11.500 τ.μ. επιπλέον ενοικιάσιμων χώρων (GLA).

  Οι εργασίες για την επέκταση του εμπορικού κέντρου είχαν ξεκινήσει τον Αύγουστο του 2018, έπειτα από μια ιδιαίτερα χρονοβόρα διαδικασία έκδοσης της οικοδομικής άδειας.

  Σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, η επέκταση της δυτικής πτέρυγας του κτηρίου του πρώην Διεθνούς Κέντρου Ραδιοτηλεόρασης θα στοχεύσει ιδιαίτερα τον τομέα της οικογενειακής ψυχαγωγίας.

  Ο σχεδιασμός προβλέπει χώρους εμπορικών καταστημάτων, εστίασης καθώς και χώρων παιδικής αναψυχής και γυμναστηρίου. Επιπλέον, θα δημιουργηθεί και τo "Ολυμπιακό Μουσείο Αθήνας", συνολικής έκτασης περίπου 3.250 τ.μ.. Επίσης προβλέπεται η δημιουργία νέων υπόγειων χώρων στάθμευσης αυτοκινήτων 200 θέσεων.

  Σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της Lamda Development για το πρώτο εξάμηνο του 2019, το EBITDA του εμπορικού κέντρου "Golden Hall" παρέμεινε σταθερό στο ποσό των 8,6 εκατ. ευρώ. 

  Golden Hall new

  Υπενθυμίζεται ότι το Golden Hall, μαζί με το Mediterranean Cosmos στη Θεσσαλονίκη, έχει περάσει στον έλεγχο της Lamda Malls, της εταιρείας που ιδρύθηκε προ τριετίας από τις Lamda Development (ελέγχει ποσοστό 68,3% του μετοχικού κεφαλαίου) και το αμερικανικό επενδυτικό κεφάλαιο Varde Partners (31,7%).

  To 2018 η Lamda Malls εμφάνισε ενοποιημένο κύκλο εργασιών 44,5 εκατ. ευρώ, έναντι 43 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη χρήση του 2017 και ενοποιημένα αποτελέσματα μετά φόρων 57 εκατ. ευρώ (λόγω μεταβολών στην εύλογη αξία ακινήτων).

  Ν. Χρυσικόπουλος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ