Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 12-Σεπ-2019 08:04

  Παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Πόρτο Καρράς

  Παραμένει το επενδυτικό ενδιαφέρον για το Πόρτο Καρράς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Το επενδυτικό ενδιαφέρον για το ξενοδοχείο Πόρτο Καρράς, που διατίθεται προς πώληση, παραμένει κραταιό, όπως ανέφεραν, στη χθεσινή γενική συνέλευση, οι επικεφαλής της Τεχνική Ολυμπιακή.

  Η διαδικασία αναζήτησης επενδυτή, που ξεκίνησε, αρχές της χρονιάς, εξελίσσεται, με τους ενδιαφέρομενους, που έχουν λάβει τα σχετικά πληροφοριακά στοιχεία, να αναμένεται να καταθέσουν τις προτάσεις τους έως το τέλος του Οκτωβρίου. 

  Όπως ανέφεραν οι επικεφαλής της εταιρείας, κάθε είδους πρόταση είναι προς αξιολόγηση, περιλαμβάνοντας είτε την απόκτηση συγκεκριμένων τμημάτων του ξενοδοχείου είτε του συνόλου αυτού.

  Προς την κατεύθυνση αυτή, χθες, η γ.σ., ενέκρινε το θέμα της διερεύνησης αναδιάρθρωσης της δομής της εταιρείας και του ομίλου, γεγονός που θα επιτρέψει στον υποψήφιο ενδιαφερόμενο την απόκτηση -εάν υπάρξει σχετικό ενδιαφέρον- μόνο της τουριστικής-οικιστικής δραστηριότητας. Το σενάριο αυτό προβλέπει ότι το πτυχίο της έβδομης εργοληπτικής τάξης θα παραμείνει στην μητρική εταιρεία, την Τεχνική Ολυμπιακή.

  Όσον αφορά τη χρηματοδότηση, ύψους 45 εκατ. ευρώ, του Πόρτο Καρράς από τη Fortress, όπως έγινε γνωστό χθες, έχει, ήδη, καταβληθεί περίπου το 50% των κεφαλαίων, με το δάνειο του fund να έχει ορίζοντα αποπληρωμής περίπου δυόμιση χρόνων.

  Ταυτόχρονα, η Τεχνική Ολυμπιακή έχει προχωρήσει στην αποπληρωμή υποχρεώσεων προς Alpha bank και Εθνική ύψους 22,5 εκατ. ευρώ και 800 χιλ. ευρώ, οι υποχρεώσεις προς ασφαλιστικά ταμεία έχουν εξοφληθεί, ενώ εξοφλούνται σταδιακά οι προμηθευτές και το Δημόσιο.

  Η χθεσινή γενική συνέλευση ενέκρινε και τη δυνατότητα πώλησης ζημιογόνων τομέων του ομίλου, μεταξύ των οποίων το δικαίωμα διαχείρισης στη μαρίνα Σάμου.

  Δημ. Δελεβέγκος

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ