Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 10-Σεπ-2019 17:58

  "Μπρα ντε φερ" μετόχων στη γενική συνέλευση της Folli Follie (upd)

  "Μπρα ντε φερ" μετόχων στη γενική συνέλευση της Folli Follie (upd)
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 19:55

  Σε πεδίο νομικών ελιγμών και αναμέτρησης δυνάμεων μεταξύ των μετόχων της εταιρείας εξελίχθηκε η σημερινή, εξ αναβολής, Γενική Συνέλευση της Folli Follie.

  Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης περιελάμβαναν κρίσιμα ζητήματα, μεταξύ των οποίων την έγκριση των αναμορφωμένων ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2017 -31.12.2017, την έγκριση της συνολικής διαχείρισης της εταιρείας για την ίδια χρήση και την απαλλαγή των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της εταιρείας, καθώς και τη λήψη απόφασης για την απαλλαγή των μελών του ΔΣ και του ορκωτού ελεγκτή – λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως σχετικά με την σύνταξη και τον ειδικό έλεγχο των αναμορφωμένων ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2017 -31.12.2017

  Ο κ. Κουτσολιούτσος, ο οποίος δεν παρέστη στη ΓΣ, με γραπτή δήλωση προς τους μετόχους ανέφερε πως "απέχουμε για λόγους τάξης από το δεύτερο θέμα (σ.σ. την απαλλαγή των μελών του ΔΣ από κάθε ευθύνη αποζημίωσης για τη διαχείριση της εταιρείας) καθώς τα θέματα αυτά ελέγχονται από τη Δικαιοσύνη. Προφανώς έχουμε άποψη επί των θεμάτων αυτών, αλλά δεν επιθυμούμε να την εκφράσουμε δημοσίως πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη”.

  Η τοποθέτηση αυτή προκάλεσε την αντίδραση ορισμένων εκ των μετόχων, μεταξύ των οποίων και του κ. Κυριακόπουλου της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, ο οποίος έχοντας τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις των μετόχων που εκπροσωπεί καταψήφισε όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Αντίστοιχα, και άλλοι εκπρόσωποι θεσμικών μετόχων (Ελλήνων και ξένων), επενδυτικών εταιρειών αλλά και η ΕΕΣΥΠ, είτε καταψήφισαν, είτε απείχαν.

  Οι μέτοχοι, μεταξύ άλλων, υπερψήφισαν τη μη απαλλαγή των μελών των μελών του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της εταιρείας κατά την χρήση 1.1.2017 -31.12.2017, καθώς και τη μη απαλλαγή των μελών του ΔΣ και του Ορκωτού Ελεγκτή -Λογιστή από κάθε ευθύνη αποζημιώσεως σχετικά με την σύνταξη και τον ειδικό έλεγχο των αναμορφωμένων ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 1.1.2017 -31.12.2017.

  Αναλυτικά, σε ότι αφορά στα θέματα της τακτικής ΓΣ, η οποία αποτελεί συνέχεια της αναβληθείσας τακτικής ΓΣ του 2018, οι μέτοχοι ενέκριναν την ετήσια αναμορφωμένη οικονομική έκθεση της διαχειριστικής χρήσεως 2017, αλλά δεν ενέκριναν τη συνολική διαχείριση της εταιρείας, η οποία έλαβε χώρα κατά την χρήση 2017, ούτε απάλλαξε τα μέλη του Δ.Σ. από όποια ευθύνη αποζημιώσεως για την διαχείριση της εταιρείας. Επίσης, δεν απήλλαξε τα μέλη του ΔΣ και τον ορκωτό λογιστή - ελεγκτή από όποια ευθύνη  αποζημιώσεως  σχετικά  με  την  σύνταξη  και  τον  ειδικό έλεγχο  των  αναμορφωμένων  ετήσιων  εταιρικών  και  ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 2017. Επίσης η ΓΣ ενέκρινε τις  πάσης φύσεως αμοιβές και αποζημιώσεις των μελών του ΔΣ που καταβλήθηκαν στη χρήση 2017 και προενέκρινε τις αντίστοιχες αμοιβές και αποζημιώσεις για την χρήση 2018. Ακόμη, όρισε ως νέα ανεξάρτητα μέλη του ΔΣ τους κκ.   Ανδρέα   Κουτούπη   του   Γεωργίου   και Νικόλαο Φαλδαμή   του   Ορέστη.

  Να σημειωθεί ότι στη ΓΣ παρέστησαν ή  εκπροσωπήθηκαν μέτοχοι που εκπροσωπούσαν το 77,84% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ήτοι 52.111.541μετοχές  επί  συνόλου  66.948.210 μετοχών. Στο πρώτο θέμα (έγκριση των οικονομικών καταστάσεων) υπέρ ψήφισε το 66,63% επί του συνόλου των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν. Στο δεύτερο θέμα έγκριση της συνολικής διαχείρισης – απαλλαγή των μελών του ΔΣ)  που, σύμφωνα με πληροφορίες κρίθηκε με τις ψήφους του κ Τζώρτζη Κουτσολιούτσου, κατά ψήφισε το 50,92%. Αντίστοιχα, στο τρίτο (απαλλαγή των μελών του ΔΣ και του ορκωτού για τη σύνταξη των οικονομικών καταστάσεων) κατά ψήφισαν μέτοχοι εκπροσωπούντες ποσοστό 29,49% και υπέρ μέτοχοι με ποσοστό 49,59%  επί  του  συνόλου  των μετοχών που εκπροσωπήθηκαν. Από την ψηφοφορία απείχαν μέτοχοι με ποσοστό 20,92%  επί  του  συνόλου  των  μετοχών  που εκπροσωπήθηκαν.

  Σε ότι αφορά στην προγραμματισμένη επίσης για σήμερα Γενική συνέλευση των μετόχων με θέμα, μεταξύ άλλων, την έγκριση των ετήσιων εταιρικών και ενοποιημένων οικονομικών καταστάσεων της διαχειριστικής χρήσεως 2018, ανεβλήθη καθώς ούτε λογιστικές καταστάσεςι έχουν συνταθεί για τη συγκεκριμένη χρήση, ούτε ορκωτός ελεγκτής έχει οριστεί (σ.σ. θα συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα σε ΓΣστις 3/10).

  Στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης, η διοίκηση της FFG επιβεβαίωσε το δημοσίευμα του Capital.gr, σύμφωνα με το οποίο έχει προταθεί στους ομολογιούχους συνάντηση των δύο πλευρών στο Λονδίνο προκειμένου να εξευρεθεί μια κοινή συνισταμένη προκειμένου η εταιρεία να έλθει σε συμφωνία με τους ομολογιούχους - πιστωτές της και να αιτηθεί την υπαγωγή της στις στις πρόνοιες του άρθρου 106 του Πτωχευτικού Κώδικα.

  Ο Πρόεδρος του ΔΣ της FFG, κ. Αβραάμ Γούναρης εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες μπορεί να υπάρξει θετική έκβαση των διαπραγματεύσεων. "Εκτιμούμε ότι αυτή η διαπραγμάτευση τις επόμενες εβδομάδες θα έχει θετικό αποτέλεσμα. Δεν βολεύει κανέναν η πτώχευση, είναι όμως γεγονός ότι αν δεν υπάρξει συμφωνία βαδίζουμε προς αυτή την κατεύθυνση”, ανέφερε χαρακτηριστικά. Ωστόσο, δεν θέλησε να προχωρήσει σε περισσότερες λεπτομέρειες αναφορικά με την ουσία της διαπραγμάτευσης, τα προς συζήτηση ανταλλάγματα και το περιθώριο κεφαλαιακών "αντοχών” της εταιρείας, επικαλούμενος το πλαίσιο της εμπιστευτικότητας που διέπει τις διαπραγματεύσεις.

  Δείτε τις αποφάσεις της Γ.Σ. στη δεξιά στήλη Σχετικά Αρχεία

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡXEIA

  Αποφάσεις Γ.Σ. (263 KB)

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων