Συνεχης ενημερωση

  Τετάρτη, 04-Σεπ-2019 17:02

  Υπέρ της συμφωνίας με την Intrum ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς

  Υπέρ της συμφωνίας με την Intrum ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Να διαβάσουν σωστά και να εκτιμήσουν σε όλες της τις διαστάσεις της συμφωνίας της Τράπεζας Πειραιώς με την Intrum για τη διαχείριση των κόκκινων δανείων, καλεί τους εργαζόμενους της μονάδας RBU ο Σύλλογος Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς (ΣΕΤΠ). 

  Σε ανακοίνωσή του προς τους εργαζόμενους της RBU, ο ΣΕΤΠ επισημαίνει ότι με τη συμφωνία αυτή οι εργαζόμενοι διασφαλίζουν πλήρως το εργασιακό τους μέλλον, ενώ κάνει λόγο για ανευθυνότητα και σκοπιμότητα κάποιων Συλλόγων, οι οποίοι ποντάρουν στην παραπλάνηση των εργαζομένων,θέτοντας σε κίνδυνο την επαγγελματικής τους προοπτική.

  "Η Συμφωνία του Συλλόγου μας και της ΟΤΟΕ με την Τράπεζα Πειραιώς, αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη του Κλάδου των Τραπεζοϋπαλλήλων των τελευταίων χρόνων και διασφαλίζει απόλυτα την απασχόληση και τα δικαιώματα, όλων των Εργαζόμενων, στα τμήματα διαχείρισης των κόκκινων δανείων.Όποιοι νομίζουν ότι εργασιακή ασφάλεια στις Τράπεζες σημαίνει θέσεις εργασίας χωρίς αντικείμενο, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τους εργαζόμενους και δεν νομιμοποιούνται να τους εκπροσωπούν", αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.

  Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Σεπτεμβρίου, οι δραστηριότητες και οι θέσεις εργασίας της RBUθα μεταφερθούν στη νέα εταιρία που θα δημιουργήσουν η Intrumκαι η Τράπεζα Πειραιώς και η οποία θα λειτουργήσει την 1η Οκτωβρίου με αντικείμενο τη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων.

  Αναλυτικά, η ανακοίνωση του Συλλόγου Εργαζομένων της Τράπεζας Πειραιώς έχει ως εξής:

  "Η Συμφωνία του Συλλόγου μας και της ΟΤΟΕ με την Τράπεζα Πειραιώς, αποτελεί την μεγαλύτερη νίκη του Κλάδου των Τραπεζοϋπαλλήλων των τελευταίων χρόνων και διασφαλίζει απόλυτα την απασχόληση και τα δικαιώματα, όλων των Εργαζόμενων, στα τμήματα διαχείρισης των κόκκινων δανείων.

  Με την Συμφωνία αυτή, ο Σύλλογός μας και η ΟΤΟΕ, πέτυχαν για όλους τους Εργαζόμενους στο RBU, να συνεχίσουν την εργασία τους στο συγκεκριμένο αντικείμενο της διαχείρισης των κόκκινων δανείων, με όλα τα δικαιώματά τους, διατηρώντας ταυτόχρονα, την ιδιότητα του Τραπεζοϋπαλλήλου και τις δυνατότητες που μπορούν να τους εξασφαλίσουν μία επαγγελματική προοπτική.

  Με την Συμφωνία αυτή ακόμα, γίνεται πρόβλεψη διασφάλισης της απασχόλησης για τους εργαζομένους αυτούς στο μέλλον (τόσοκατά την διάρκεια, όσο και πέραν της δεκαετίας), οι οποίοι έχουν το δικαίωμα να επαναπροσλαμβάνονται στην Τράπεζα Πειραιώς.

  Παρόλα αυτά, το δικαίωμα κάθε εργαζόμενου να αρνηθεί την επιλογή της μετακίνησής του στην νέα εταιρία διαχείρισης των κόκκινων δανείων, στην οποία μεταφέρεται οριστικά πλέον το αντικείμενο της εργασίας του, είναι ισχυρό και προβλέπεται στη Συμφωνία.

  Αρκεί, ο κάθε συνάδελφος, να σταθμίσει τα δεδομένα και να πάρει την σωστή απόφαση για τον εαυτό του, αναλαμβάνοντας και το προσωπικό ρίσκο για το πού πρόκειται να αξιοποιηθεί, στο πλαίσιο όσων ορίζονται στον Οργανισμό Προσωπικού, με τον οποίο διασφαλίζεται ο τόπος της εργασίας και όχι το αντικείμενο της εργασίας.

  Συνάδελφοι,

  Η Συμφωνία αυτή, δημιούργησε τις καλύτερες προϋποθέσεις στην Διοίκηση της Τράπεζας, να πείσει τους εργαζόμενους, κάτι που φαίνεται ότι μέχρι στιγμής δεν κατάφερε, με αποτέλεσμα να έχει δημιουργηθεί σύγχυση, ανισορροπία και προβληματισμός μεταξύ των εργαζομένων στο RBU.

  Η αδυναμία της αυτή, δεν της δίνει σε καμία περίπτωση το δικαίωμα, ούτε να απειλήσει, ούτε να εκβιάσει, ούτε να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, αλλά ούτε και να σκεφθεί άλλες εναλλακτικές επιλογές αντιμετώπισης των προβλημάτων της.

  Πρέπει να βρει λύση, αν θέλει να προχωρήσει η επιχειρηματική της επιλογή με την Intrum, πάνω στο πλαίσιο της Συμφωνίας, χωρίς καμία απολύτως παρέκκλιση, την οποία, όχι μόνο δεν θα αποδεχθούμε, αλλά θα μας βρει σθεναρά απέναντί της, μαζί με την ΟΤΟΕ, τόσο για λόγους αρχών, όσο και για λόγους τήρησης των δεσμεύσεων και των συμφωνιών στο σύνολο τους.

  Το συνδικαλιστικό χρέος του Συλλόγου μας και της ΟΤΟΕ, ήταν να διασφαλίσουν απόλυτα και κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, την Απασχόληση και το σύνολο των δικαιωμάτων σας και αυτό κάναμε πράξη, επιβάλλοντας όρους και δεσμεύσεις, σε μια επιχειρηματική επιλογή στην οποία το υφιστάμενο νομικό πλαίσιο έδινε τεράστιες δυνατότητες, που μπορούσαν (αν δεν παρενέβαιναν ο Σύλλογός μας και η ΟΤΟΕ) να είναι σε βάρος όλων σας, με σοβαρές συνέπειες για τα δικαιώματά σας.

  Δυστυχώς, υπάρχουν στον χώρο μας κάποιοι Σύλλογοι, που εκ του ασφαλούς και ανεύθυνα (επειδή θεσμικά δεν δεσμεύονται σε τίποτα) προσπαθούν να οικειοποιηθούν και να εκμεταλλευτούν για λόγους δικών τους σκοπιμοτήτων, την δική μας Συμφωνία με την Τράπεζα, ποντάροντας στην παραπλάνησή σας και θέτοντας έτσι σε κίνδυνο την επαγγελματικής σας προοπτική.

  Σε μία περίοδο ψηφιοποίησης των τραπεζικών εργασιών και έντονης συρρίκνωσης του τραπεζικού επαγγέλματος, που έτσι και αλλιώς αποτελεί ήδη παρούσα απειλή, αυτή η συνδικαλιστική πολιτική της ανευθυνότητας, του λαϊκισμού και των σκοπιμοτήτων είναι επικίνδυνη για τους εργαζόμενους.

  Συνάδελφοι,

  Η μεγαλύτερη επιτυχία της Συμφωνίας του Συλλόγου μας και της ΟΤΟΕ, βρίσκεται πίσω από το περιεχόμενό της, που διασφαλίζει τα δικαιώματά σας αρκεί να "διαβαστεί" σωστά και να εκτιμηθεί σε όλες της τις διαστάσεις.

  Η μεγαλύτερη επιτυχία της Συμφωνίας αυτής, είναι η διασφάλιση του τραπεζικού επαγγέλματος και των κατακτημένων δικαιωμάτων που το συνοδεύουν και έξω από τον κλάδο των συστημικών και των άλλων Τραπεζών, γιατί σε μια νέα προοπτική του τραπεζικού επαγγέλματος, δείξαμε ότι μπορούμε να διαπραγματευτούμε αποτελεσματικά και να επιβάλλουμε όρους διασφάλισης των δικαιωμάτων μας.

  Όποιοι δεν μπορούν αυτά να τα καταλάβουν και νομίζουν ότι εργασιακή ασφάλεια στις Τράπεζες σημαίνει θέσεις εργασίας χωρίς αντικείμενο, θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τους εργαζόμενους και δεν νομιμοποιούνται να τους εκπροσωπούν.

  Συνάδελφοι,

  Ο Σύλλογός μας και η ΟΤΟΕ είναι οι μοναδικές συνδικαλιστικές συντεταγμένες ευθύνης, αξιοπιστίας, εμπιστοσύνης και ελπίδας για όλους εσάς.

  Είμαστε εδώ και θα παραμείνουμε σταθερά δίπλα σας, με όλες μας τις δυνάμεις, πραγματικοί στυλοβάτες των δικαιωμάτων σας όπως στο παρελθόν,έτσι και στο μέλλον, στο πλαίσιο πάντοτε της τήρησης και εφαρμογής της ιστορικής Συμφωνίας που υπογράψαμε .

   

    
  Για το Διοικητικό Συμβούλιο του Σ.Ε.Τ.Π.

  Ο Πρόεδρος                  Ο Γεν. Γραμματέας

  Γιάννης Κάκκας              Στέλιος Μουλακάκης". 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ