Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Αυγ-2019 19:01

  ΕΤΕ: Συζητά με την κυβέρνηση αναθεώρηση του νόμου για το ΛΕΠΕΤΕ

  ΕΤΕ: Συζητά με την κυβέρνηση αναθεώρηση του νόμου για το ΛΕΠΕΤΕ
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Νένας Μαλλιάρα

  Αισιόδοξη για την έκβαση του θέματος του ΛΕΠΕΤΕ και τη δικαστική απόφαση σχετικά με τη νομιμότητα του νόμου που προώθησε εσπευσμένα πριν από τις εκλογές η προηγούμενη κυβέρνηση, εμφανίστηκε η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα β΄ τριμήνου 2019 στους αναλυτές. Ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΤΕ, Παύλος Μυλωνάς, εκτίμησε ότι δεν θα υπάρξει ζημία για την τράπεζα και δήλωσε επίσης ότι βρίσκονται σε εξέλιξη συζητήσεις με τη νέα κυβέρνηση προκειμένου να αναθεωρηθεί ο προηγούμενος νόμος και να διαμορφωθεί μία πιο δίκαιη λύση στο θέμα του λογαριασμού επικούρησης των συνταξιούχων της ΕΤΕ.

  Σημειώνεται ότι η Εθνική Τράπεζα έχει προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας ζητώντας την αναστολή των διατάξεων του νόμου Τ. Πετρόπουλου με τον οποίο η τράπεζα υποχρεώνεται να καλύψει η ίδια τη συνταξιοδοτική δαπάνη για τους συνταξιούχους του ΛΕΠΕΤΕ και η συζήτηση της αίτησης ακυρώσεως στο ΣτΕ έχει προγραμματιστεί για τις 2 Δεκεμβρίου 2019.

  Στην παρουσίαση των αποτελεσμάτων β΄ τριμήνου 2019 της ΕΤΕ, δόθηκε έμφαση στη μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τα οποία έχουν υποχωρήσει κατά 8,6 δισ. ευρώ από το 2015 και απομένει να γίνει προσπάθεια για μείωσή τους κατά 11,3 δισ. ευρώ επιπλέον.

  Η διοίκηση της Τράπεζας ανακοίνωσε περαιτέρω πωλήσεις "κόκκινων" χαρτοφυλακίων και συγκεκριμένα: α) ναυτιλιακό χαρτοφυλάκιο 300 εκατ. ευρώ (δάνεια 8 εφοπλιστικών ονομάτων) μέσα στο γ΄ τρίμηνο 2019, β) εξασφαλισμένο χαρτοφυλάκιο 900 εκατ. ευρώ, καταγγελμένων δανείων μικρομεσαίων και μικρών επιχειρήσεων το δ΄ τρίμηνο 2019, γ) χαρτοφυλάκιο 200 εκατ. ευρώ στη Ρουμανία μη εξυπηρετούμενων επιχειρηματικών δανείων με εγγυήσεις σε ακίνητα, εντός του δ΄ τριμήνου 2019 επίσης, και δ) χαρτοφυλάκιο 400 εκατ. ευρώ στην Κύπρο, με εξασφαλισμένα δάνεια επιχειρηματικά και λιανικής, επίσης μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του έτους.

  Διαβάστε ακόμη:
  - Εθνική Τράπεζα: Αύξηση κερδών στα €253 εκατ. το α' εξάμηνο

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ