Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 29-Αυγ-2019 11:27

  Τι περιμένει η Alpha Finance από τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών

  Τι περιμένει η Alpha Finance από τα αποτελέσματα των ελληνικών τραπεζών
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Της Ελευθερίας Κούρταλη

  Η κερδοφορία των ελληνικών συστημικών τραπεζών αναμένεται να κινηθεί στα ίδια επίπεδα με το προηγούμενο τρίμηνο με σταθερά ή ελαφρώς αυξημένα καθαρά έσοδα από τόκους (NII) σε τριμηνιαία βάση και ισχυρά προσαρμοσμένα λειτουργικά έσοδα ενισχυμένα από τις υψηλότερες προμήθειες και τα υψηλότερα έσοδα από συναλλαγές, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Alpha Finance.

  Αξίζει να σημειώσουμε πως Alpha Bank και Εθνική Τράπεζα ξεκινούν τον "χορό" των ανακοινώσεων σήμερα, και Πειραιώς και Eurobank ακολουθούν αύριο.

  Σε ό,τι αφορά τα επίπεδα κεφαλαίων των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με την Alpha Finance αναμένονται ενισχυμένα, κυρίως λόγω του θετικού αποτελέσματος των ισολογισμών και της ώθησης από το ράλι των ελληνικών ομολόγων. Τα αποθέματα NPEs αναμένεται να σημειώσουμε μείωση σε επίπεδο τριμήνου κυρίως λόγω του αρνητικού σχηματισμού NPEs και των πωλήσεων και τιτλοποιήσεων. Οι καταθέσεις αναμένεται να έχουν κινηθεί επίσης σε υψηλότερα επίπεδα λόγω και του βελτιωμένου περιβάλλοντος στην οικονομία.

  Πιο αναλυτικά, η Alpha Finance εκτιμά πως η Eurobank αναμένεται να συμπεριλάβει στα μεγέθη της τη συγχώνευση με την Grivalia και την απόκτηση της Piraeus Bank Bulgaria με αποτέλεσμα τα μεγέθη της να μην είναι τόσο συγκρίσιμα με αυτά του πρώτου τριμήνου.  Σε γενικές γραμμές, το τρίμηνο αναμένεται ελαφρώς κερδοφόρο τρίμηνο με σταθερά NII, υψηλότερα έσοδα από προμήθειες και άλλες πηγές, υψηλότερο λειτουργικό κόστος σε τριμηνιαία βάση, υψηλότερες προβλέψεις (λόγω της συναλλαγής του Pillar) και υψηλότερα καθαρά έσοδα.  Τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 45 εκατ. ευρώ από 27εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο

  Η Τράπεζα Πειραιώς αναμένεται να σημειώσει σταθερές τάσεις στα καθαρά έσοδα από τόκους, υψηλότερα λειτουργικά έσοδα σε επίπεδο τριμήνου, ενισχυμένα έσοδα από προμήθεια και παρά τα υψηλότερα αναμενόμενα λειτουργικά κόστη, οι χαμηλότερες προβλέψεις για απώλειες από δάνεια θα οδηγήσουν σε υψηλότερη κερδοφορία. Τα καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες αναμένεται να διαμορφωθούν στα 38 εκατ. ευρώ από 14 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο.

  Τέλος, η Εθνική Τράπεζα αναμένεται να δημοσιεύσει σταθερά καθαρά έσοδα από τόκους σε επίπεδο τριμήνου, χαμηλότερα λειτουργικά έσοδα, σταθερές προβλέψεις για απώλειες από δάνεια και ένα κερδοφόρο β΄τρίμηνο με περίπου 80 εκατ. ευρώ καθαρά κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ( από 131 εκατ. ευρώ στο α' τρίμηνο).

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ