Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 22-Αυγ-2019 08:14

  Τι δίνουν ενέχυρο οι Αφοί Δομαζάκη για την Creta Farms

  Τι δίνουν ενέχυρο οι Αφοί Δομαζάκη για την Creta Farms
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Tης Αλεξάνδρας Γκίτση

  Μόνο το brand "Εν Ελλάδι" και μόνο για την εσωτερική αγορά δίνουν ως ενέχυρο οι Αφοί Δομαζάκη στις Τράπεζες για να παράσχουν οι τελευταίες ενδιάμεση χρηματοδότηση 8 εκατ. ευρώ στην Creta Farms. Κεφάλαια τα οποία χρειάζεται άμεσα η εταιρεία για να μην κατεβάσει ρολά και να παραμείνουν εν λειτουργία οι μηχανές της. Η ενεχυρίαση του brand "Εν Ελλάδι" και μόνο για την εσωτερική αγορά αποτελεί την αντιπρόταση των Αφών Δομαζάκη οι οποίοι έχουν απορρίψει την πρόταση των Τραπεζών να παράσχουν ως ενέχυρο τις μετοχές τους, για να ανοίξουν οι "κρουνοί" της χρηματοδότησης μέχρι να βρεθεί επενδυτής ο οποίος θα αναλάβει την τύχη της χειμαζόμενης αλλαντοβιομηχανίας.

  Το ερώτημα είναι αν οι Τράπεζες είναι διατεθειμένες να "ρίξουν" επιπλέον 8 εκατ. ευρώ σε μια εταιρεία από την οποία έχουν να λαμβάνουν πάνω από 100 εκατ. ευρώ, κεφάλαια τα οποία ενδεχομένως θα "κουρευτούν". Αυτό έχουν θέσει ως προϋπόθεση οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, για να έχει βγει η άσκηση διάσωσης της αλλαντοβιομηχανίας.

  Τραπεζικές πηγές ανέφεραν στο Capital.gr ότι ήδη δύο από τις τέσσερις πιστώτριες Τράπεζες, αν και θεωρούν ότι η αντιπρόταση και οι εξασφαλίσεις που προτείνονται από την πλευρά της αλλαντοβιομηχανίας για παροχή πρόσθετης ρευστότητας 8 εκατ. ευρώ, είναι υποδεέστερες των εξασφαλίσεων που ζητούν οι Τράπεζες, συζητάνε την πρόταση προκειμένου η εταιρεία να μην βρεθεί μπροστά στον ξαφνικό θάνατο. Βέβαια για να ανοίξει η γραμμή πίστωσης  και να δοθούν νέα κεφάλαια χρειάζεται η σύμφωνη γνώμη όλων των πιστωτριών Τραπεζών.

  Στο μέτωπο της εξεύρεσης λύσης και της μετάβασής της αλλαντοβιομηχανίας εν λειτουργία στην επόμενη ημέρα συνεχίζεται η αναζήτηση επενδυτή. Ενδιαφέρον έχουν εκδηλώσει ουκ ολίγα επενδυτικά σχήματα ωστόσο παραμένει άγνωστο ποιο εξ αυτών θα καταθέσει συγκεκριμένη πρόταση. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που υποστηρίζουν πως η άσκηση χωρίς γενναίο κούρεμα των χρεών και αναδιάρθρωση των παραγωγικών της δομών αλλά και μείωση του προσωπικού της, δεν βγαίνει.

  Την ίδια στιγμή η προσφυγή στον Πτωχευτικό Κώδικα δεν πρέπει να αποκλείεται, αντιθέτως φαντάζει ως η μόνη λύση, όπως και το χειρότερο σενάριο η εταιρεία λόγω έλλειψης πρώτων υλών, τελικού προϊόντος και κεφαλαίων να βρεθεί μπροστά στον ξαφνικό θάνατο.

  Χθες το σωματείο των εργαζομένων της εξέδωσε ανακοίνωση εκφράζοντας την αγωνία του για το μέλλον της εταιρείας. Ενώ καταλήγοντας αναφέρει "όποιος και να προσπαθήσει να βλάψει το μέλλον της εταιρείας και αντίστοιχα το μέλλον μας, ένα είναι σίγουρο: θα μας βρει απέναντι του.”

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων