Συνεχης ενημερωση

  Δευτέρα, 12-Αυγ-2019 08:28

  Τα σχέδια των Ισραηλινών της Fattal για το πρώην Esperia

  Τα σχέδια των Ισραηλινών της Fattal για το πρώην Esperia
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στην αλυσίδα Leonardo, που αποτελεί το ευρωπαϊκό brand του ισραηλινού ξενοδοχειακού ομίλου Fattal Hotels, θα ενταχθεί το πρώην Esperia. Υπενθυμίζεται πως ο όμιλος είχε υποβάλει την υψηλότερη προσφορά στον διαγωνισμό του ΕΦΚΑ για τη μίσθωση του ακινήτου επί των οδών Σταδίου 22 και Εδουάρδου Λω, αφήνοντας πίσω τη Yasbek Hotel Establishment, λιβανέζικων συμφερόντων, και την προσφορά Βερούκα (αλυσίδα Βazaar) - Accor.

  Το ξενοδοχείο, όπως έχει ανακοινωθεί στην ιστοσελίδα της Leonardo Hotels θα φέρει το όνομα  "Leonardo Royal Esperia Palace Hotel Athens”, με ετήσιο ενοίκιο 1,15 εκατ. ευρώ. Η φετινή χρονιά σηματοδότησε εξάλλου την είσοδο της αλυσίδας στην ελληνική τουριστική αγορά, καθώς εκτός από τον διαγωνισμό για το Esperia, άνοιξε στη Ρόδο το Leonardo Kolymbia Resort – Rhodes. Η μονάδα είναι πέντε αστέρων και δυναμικότητας 114 δωματίων.

  Επόμενο βήμα είναι η ανακαίνιση του ξενοδοχείου με σκοπό την άμεση επαναλειτουργία του. Όπως αναφερόταν στη σχετική προκήρυξη του ΕΦΚΑ, ο ανάδοχος θα προβεί σε εκτέλεση εργασιών επισκευής και εκσυγχρονισμού του ακινήτου, ελάχιστου ύψους 10,5 εκατ. ευρώ, ώστε το ξενοδοχείο να επαναλειτουργήσει με προδιαγραφές πέντε αστέρων. Ο χρόνος εκμίσθωσης του ακινήτου ήταν 30 έτη, με δικαίωμα παράτασης για 10 ακόμα έτη με συμφωνία των δύο μερών. 

  Η ανακατασκευή του ξενοδοχείου θεωρείται πάντως από την αγορά απαιτητικό εγχείρημα, καθώς το ξενοδοχείο παραμένει κλειστό τα τελευταία εννιά χρόνια. Το Esperia λειτουργούσε έως το 2010, οπότε και έβαλε λουκέτο, λόγω αδυναμίας καταβολής του ενοικίου του 1,5 εκατ. ευρώ ετησίως από τον τότε μισθωτή, τον όμιλο του Μ. Καλλίγερου.

  Αυτός ήταν ένας από τους βασικούς λόγους που, παρά το αρχικό ενδιαφέρον λόγω της ευνοϊκής τοποθεσίας του ακινήτου στο κέντρο της Αθήνας και των δυνατοτήτων των υποδομών του, δεν προχώρησαν σε προσφορά διάφορα μεγάλα ονόματα του ξενοδοχειακού χώρου που φέρονταν να το διεκδικούσαν. Μεταξύ των υποψήφιων για την απόκτηση του Esperia είχαν ακουστεί τα ονόματα του ομίλου Dimera του Ιβάν Σαββίδη, της Grivalia Properties, της Εθνικής Πανγαία, της Hard Rock International, του ομίλου Μουσαμά και του ομίλου Hyatt. 

  Ο όμιλος Fattal, μέσω της Leonardo, ξεκίνησε την επέκτασή του στον ευρωπαϊκό χώρο από τη Γερμανία το 2007 και σήμερα διαχειρίζεται περισσότερα από 160 ακίνητα, επιλέγοντας και άλλους προορισμούς, όπως η Ελβετία, η Αυστρία, το Βέλγιο και η Ουγγαρία. Είναι από τους μεγαλύτερους ξενοδοχειακούς ομίλους του Ισραήλ με 39 ξενοδοχεία και περισσότερα από 35 χιλιάδες δωμάτια στο χαρτοφυλάκιό του. Συνολικά, όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του, απασχολεί 14 χιλιάδες υπαλλήλους και εκτός από το brand Leonardo, έχει τα εμπορικά σήματα Herods, U Hotels, Hotel Rothschild 22 και NYX Hotels. 

  Βίκυ Κουρλιμπίνη
  vicky.kourlibini@capital.gr

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ