Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 08-Αυγ-2019 16:57

  Νηρέας - Σελόντα: Επιστολή των τραπεζών σχετικά με την πώληση μονάδων

  Νηρέας - Σελόντα: Επιστολή των τραπεζών σχετικά με την πώληση μονάδων
  • Εκτύπωση
  • Αποθήκευση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Επιστολή από τις τέσσερις συστημικές τράπεζες, Τράπεζα Πειραιώς, Alpha Bank, Eurobank και Εθνική έλαβαν τόσο η Νηρεύς όσο και η Σελόντα, μετά την υπογραφή της σύμβασης για πώληση μονάδων των δύο εταιρειών στο σχήμα των Diorasis International και Ιχθυοτροφείων Κεφαλληνίας,  ώστε να ολοκληρωθεί η πώληση του Νηρέα και της Σελόντα στις Amerra – Mubadala.

  Στην επιστολή τους, οι τράπεζες αναφέρουν ότι δεν αποτελούν συμβαλλόμενο μέρος στην εν λόγω σύμβαση και γι' αυτό τον λόγο δεν τους έχει κοινοποιηθεί σχετικά, ενώ συμπληρώνουν ότι δεν γνωρίζουν κατά πόσον για τη συμφωνία πώλησης των συγκεκριμένων μονάδων από πλευράς Νηρέα - Σελόντα υπάρχει έγκριση από την DG Comp.

  Συγκεκριμένα, στην επιστολή των τραπεζών αναφέρεται:

  "Σε απάντηση της από 05/08/2019 με αριθμό πρωτοκόλλου σχετικής επιστολής της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, θα θέλαμε να θέσουμε στην προσοχή σας τα ακόλουθα:

  1.      Όπως ρητά αναφέρεται στις από 19/03/2019 ανακοινώσεις των εταιρειών ΝΗΡΕΥΣ Α.Ε. και ΣΕΛΟΝΤΑ Α.Ε., η πραγματοποίηση της απόκτησης του κοινού ελέγχου των εταιρειών Andromeda, Νηρεύς και Σελόντα από τις εταιρείες Amerra Capital Management LLC και MDC Industry Holding Company LLC, τελεί υπό δύο προϋποθέσεις:

  (α) της κατάρτισης οριστικής συμφωνίας εκποίησης με έναν ή δύο υποψηφίους αγοραστές για την πώληση (α) ιχθυοτροφείων που παράγουν περίπου 10.000 τόνους Μεσογειακών ιχθύων, μαζί με τα σχετικά συσκευαστήρια ίδιας δυναμικότητας και (β) εκκολαπτηρίων που παράγουν περίπου 50 εκατομμύρια τεμάχια γόνου και για τη μεταφορά στους υποψήφιους αγοραστές της σχετικής τεχνογνωσίας στα προγράμματα έρευνας και αναπαραγωγής  και

  (β) της έγκρισης καταλληλόλητας του υποψηφίου αγοραστή ή αγοραστών καθώς και των όρων της ανωτέρω αγοραπωλησίας από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή  Ανταγωνισμού.

  2. Όπως προκύπτει από την σχετική επιστολή της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς προς εμάς αλλά και από τα δημοσιεύματα του Τύπου, που περιγράφονται στην εν λόγω επιστολή, αναφέρεται πως στις 02/08/2019 υπεγράφη η υπό στοιχεία 1 (α) σύμβαση αγοραπωλησίας.

  3. Σημειώνουμε πως δεν είμαστε συμβαλλόμενο μέρος στην εν λόγω σύμβαση και γι' αυτό το λόγο δεν μας έχει κοινοποιηθεί σχετικά.

  4. Επιπροσθέτως, εξ όσων είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε δεν έχει ακόμη παρασχεθεί η υπό στοιχεία 1 (β) ανωτέρω έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού, με αποτέλεσμα να μην ικανοποιούνται και οι δύο προαναφερθείσες προϋποθέσεις.

  Μετά την ικανοποίηση και αυτής της προϋπόθεσης, πρόθεσή μας είναι, μόλις λάβουμε την σχετική πληροφόρηση από τα εμπλεκόμενα μέρη και στα πλαίσια των υπαρχουσών συμβατικών δεσμεύσεων/υποχρεώσεων, θα την παράσχουμε σε εσάς ώστε να ενημερωθεί σχετικώς το επενδυτικό κοινό".

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων