Συνεχης ενημερωση

  Παρασκευή, 02-Αυγ-2019 21:07

  Στο σχήμα Diorasis - Ιχθ. Κεφαλληνίας οι μονάδες των Νηρέα-Σελόντα

  Στο σχήμα Diorasis - Ιχθ. Κεφαλληνίας οι μονάδες των Νηρέα-Σελόντα
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Προτιμητέος επενδυτής για τις προς πώληση μονάδες των Νηρέα και Σελόντα αναδείχτηκε το σχήμα Diorasis - Ιχθυοτροφεία Κεφαλληνίας.

  Σήμερα το απόγευμα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπεγράφη η σύμβαση αγοραπωλησίας (SPA) για τις μονάδες των δύο εταιρειών, στο πλαίσιο των δεσμεύσεων προς τη Διεύθυνση Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) για να ολοκληρωθεί η πώληση των δύο εταιρειών στο σχήμα Amerra - Mubadala.

  Βάσει των δεσμεύσεων, απαιτείτο η εκποίηση εκκολαπτηρίων δυναμικότητας 50 εκατ. τεμαχίων γόνου και ιχθυοτροφείων δυναμικότητας 10 χιλιάδων τόνων, μαζί με απαραίτητα συσκευαστήρια και την τεχνογνωσία που έχουν αναπτύξει οι δύο εταιρείες.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, από την πώληση των μονάδων τη μερίδα του λέοντος θα πάρει η ελληνικών συμφερόντων Diorasis International. Οι περισσότερες από τις πωληθείσες μονάδες ανήκουν στη Σελόντα. Από τα 71 πάρκα ιχθυοκαλλιέργειας, τα 53 ανήκουν στην Σελόντα, όπως και τα 7 από τα 10 συσκευαστήρια. Στους ιχθυογεννητικούς σταθμούς οι 4 ανήκουν στη Σελόντα και 3 στην Νηρεύς.

  Το σχήμα που αναδείχθηκε προτιμητέος αγοραστής επικράτησε του καναδικού ομίλου Cooke Aquaculture που επίσης κατέθεσε δεσμευτική προσφορά. 

  Υπό την προϋπόθεση ότι η DG Comp θα εγκρίνει την πώληση, θα ανοίξει δρόμος για την ολοκλήρωση της συναλλαγής πώλησης του 74,8% της Νηρεύς και του 79,6% της Σελόντα στην Andromeda και η ενοποίηση για τη δημιουργία ενός κοινού σχήματος. 

  Το τίμημα για τις εκποιούμενες μονάδες θα ενισχύσει το κεφαλαίο κίνησης των Σελόντα και Νηρεύς, σε μία περίοδο που ο ανταγωνισμός από την Τουρκία έχει ενταθεί. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

  Δειτε τα πρωτοσελιδα ολων των εφημεριδων