Πέμπτη, 01-Αυγ-2019 13:26

Κοντά στις ανακοινώσεις για τα ΕΛΠΕ

Μετά τη δρομολόγηση των διοικητικών αλλαγών στη ΔΕΗ, σειρά παίρνουν οι άλλες ενεργειακές ΔΕΚΟ, για τις οποίες οι πληροφορίες συγκλίνουν ότι πλησιάζουν οι ανακοινώσεις. Η μεγαλύτερη από πλευράς κύκλου εργασιών ενεργειακή επιχείρηση που εποπτεύεται από το υπουργείο ενέργειας είναι τα Ελληνικά Πετρέλαια, εκεί όπου υπάρχει η ιδιαιτερότητα της ύπαρξης του ιδιώτη μετόχου (Paneuropean), με μεγαλύτερο ποσοστό από το δημόσιο. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οδεύουμε σε πλήρη αλλαγή του μοντέλου και σε επιστροφή της συγκατοίκησης στη διοικητική πυραμίδα με εκλογή του διευθύνοντος από την πλευρά Λάτση και την επιλογή του προέδρου από το Δημόσιο. Αυτό είχε συμβεί και παλαιότερα με τις επιλογές Καβουλάκου και Κωστόπουλου, στελέχη της προτίμησης ή έγκρισης της πλευράς Λάτση. Το σχήμα λοιπόν που αναμένεται να προκριθεί είναι εκτελεστικός διευθύνων σύμβουλος ο Α. Σιάμισιης στέλεχος επιλογής της Paneuropean με την αποδοχή του Δημοσίου και μη εκτελεστικός πρόεδρος με πρόταση του δημοσίου και αποδοχή της Paneuropean Γιάννης Παπαθανασίου. Ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης και Οικονομίας των κυβερνήσεων Καραμανλή, υπενθυμίζεται ότι είχε διατελέσει ξανά πρόεδρος στο ΔΣ των ΕΛΠΕ από το Φεβρουάριο του 2014 μέχρι το 2015.

Εκτός από τα ΕΛΠΕ, κινητικότητα παρατηρείται και για την περίπτωση άλλων ενεργειακών ΔΕΚΟ, όπως η ΔΕΠΑ. Σε κάθε περίπτωση η εικόνα που εκπέμπεται είναι ότι μέχρι τέλος Αυγούστου θα έχουν ολοκληρωθεί οι τοποθετήσεις νέων διοικήσεων στις ενεργειακές εταιρείες.

Χ. Φλουδόπουλος

Διαβάστε ακόμα για: