Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 01-Αυγ-2019 12:04

  Ώθηση στην Ιntralot από την Gamenet

  Ώθηση στην Ιntralot από την Gamenet
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Σημαντική ώθηση από την ιταλική θυγατρική Gamenet αναμένεται να λάβει και το 2019 ο Όμιλος Intralot. 

  Η Gamenet, στην οποία ο ελληνικός όμιλος διατηρεί συμμετοχή 20% στο μετοχικό της κεφάλαιο, έχει ενισχύσει τα τελευταία τρίμηνα τη θέση της στην ιταλική αγορά τυχερών παιχνιδιών (ιδιαίτερα στο σκέλος του sports betting όπου το μερίδιό της ανέρχεται στο 15%), είναι μια από τις μεγαλύτερες και δυναμικότερες διεθνώς, έχοντας αναπτύξει επίγεια (είναι ο τρίτος μεγαλύτερος operator Vlts και AWPs στην Ιταλία με μερίδιο 12%) και online δραστηριότητα.

  Η ιταλική εταιρεία κατέγραψε ιδιαίτερα ισχυρά οικονομικά αποτελέσματα για το πρώτο εξάμηνο του 2019, πάνω από τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Συγκεκριμένα, ανακοίνωσε σημαντική αύξηση εσόδων, κερδοφορίας, ταμειακών ροών και μείωση του καθαρού δανεισμού, με συνέπεια να αναμορφωθεί σε υψηλότερα επίπεδα και το guidance για το σύνολο της χρήσης.

  Με βάση τα ανακοινωθέντα αποτελέσματα, το πρώτο εξάμηνο εμφάνισε ενοποιημένα έσοδα 356,9 εκατ. ευρώ (+20% έναντι του α' εξαμήνου 2018), τα EBITDA διαμορφώθηκαν στα 78,7 εκατ. (+80%), ενώ η καθαρή κερδοφορία ανήλθε σε 11,2 εκατ. ευρώ (έναντι ζημιών 5,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περυσινή περίοδο). Το guidance για το EBITDA στο σύνολο της τρέχουσας χρήσης αυξήθηκε στα επίπεδα των 155-165 εκατ. ευρώ, έναντι 142-152 εκατ. της προηγούμενης πρόβλεψης.

  Στον απόηχο της ανακοίνωσης των οικονομικών αποτελεσμάτων, η μετοχή της Gamenet κατέγραψε άνοδο και κινήθηκε ξανά πάνω από τα 9 ευρώ (με τιμές-στόχους πάνω από τα 11 ευρώ) στο Χρηματιστήριο του Μιλάνο, ενώ η μετοχή της Intralot χθες ολοκλήρωσε τις συναλλαγές με άνοδο σε ποσοστό 10,33%.

  Η επιταχυνόμενη ανάπτυξη της Gamenet αποτελεί ένα από τα ισχυρά assets της Intralot τόσο στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της ρευστότητας του ελληνικού ομίλου, όσο και της ενίσχυσης της αποτίμησης. Το 2018 η Ιntralοt εισέπραξε περί τα 3,8 εκατ. με τη μορφή μερίσματος από την ιταλική εταιρεία, ενώ με μία αποτίμηση της τάξης των 300 εκατ. ευρώ στο ιταλικό χρηματιστήριο (τρέχουσα αξία στα 260 εκατ. ευρώ), μεταφράζεται σε μία αξία της τάξεως των 60 εκατ. για την ελληνική εταιρεία.

  Η Gamenet (δημιουργήθηκε από τη συγχώνευση των δραστηριοτήτων του ομίλου Intralot στην Ιταλία σε αυτές της Gamenet,) διαθέτει σήμερα 28 χιλιάδες μηχανήματα ΑWP και περισσότερα από 8,3 χιλιάδες VLT, 1.700 αδειοδοτημένα σημεία πώλησης (καταστήματα και corners) τυχερών παιχνιδιών, 70 αίθουσες παιχνιδιών και online δίκτυο 380 παιχνιδιών.

  Στην εταιρεία ο όμιλος Intralot (μέσω της Intralot Italian Investments SA) ελέγχει το 20% και η Trilantic Europe, ένας διεθνής όμιλος επιχειρηματικών συμμετοχών την πλειοψηφία του μετοχικού κεφαλαίου, έχοντας προ ημερών συμπράξει μέσω κοινής εταιρείας με το Stella Group, ιδιοκτησίας της οικογένειας Chiarva.    

  Nikos.chrissikopoulos@capital.gr

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ