Συνεχης ενημερωση

  Τρίτη, 23-Ιουλ-2019 10:09

  Στον ΟΠΑΠ περνά το ποσοστό της Intralot στην "Ελληνικά Λαχεία"

  Στον ΟΠΑΠ περνά το ποσοστό της Intralot στην "Ελληνικά Λαχεία"
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Στη θυγατρική του ΟΠΑΠ, OPAP Investment Limited, περνά το ποσοστό της Intralot στην εταιρεία "Ελληνικά Λαχεία". Με βάση δεσμευτική συμφωνία που υπεγράφη, το ποσοστό ύψους 16,5% της Intralot ήτοι 511.500 μετοχές θα αποκτηθεί από την κατά 100% θυγατρική του ΟΠΑΠ έναντι τιμήματος 20 εκατ. ευρώ.

  Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η συμμετοχή της OPAP Investment Limited στο μετοχικό κεφάλαιο της Ελληνικά Λαχεία θα ανέρχεται σε 83,5%.

  Επιπλέον, σύμφωνα με το MOU, η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. θα υπογράψει με την Intralot Α.Ε. τροποποίηση της υφιστάμενης σύμβασης παροχής υπηρεσιών υπό νέους όρους.

  Η ολοκλήρωσης της συναλλαγής αναμένεται με την υπογραφή της οριστικής Συμφωνίας Μεταβίβασης Μετοχών κατόπιν εκπλήρωσης των ρυθμιστικών απαιτήσεων και των προβλέψεων της σε ισχύ Συμφωνίας Μετόχων.

  Η συγκεκριμένη συμμετοχή της Intralot αποτελούσε non core asset, σύμφωνα με στελέχη της εταιρείας, και παραχωρείται στο πλαίσιο των κινήσεων για τη λειτουργική αναδιάταξη του ομίλου και τη βελτίωση της ρευστότητας.

  Η Ελληνικά Λαχεία Α.Ε. έχει αποκτήσει, έπειτα από τη διενέργεια διεθνούς διαγωνισμού και την υπογραφή της σχετικής σύμβασης το 2013, το αποκλειστικό δικαιώμα παραγωγής, λειτουργίας, κυκλοφορίας, προώθησης και διαχείρισης των Κρατικών Λαχείων για χρονική περίοδο 12 ετών. 

  Τότε είχε ανακοινωθεί πως στα συνολικά οικονομικά ανταλλάγματα για το ελληνικό δημόσιο περιλαμβάνονταν εφάπαξ καταβολή 190 εκατ. ευρώ σε μετρητά και ελάχιστα εγγυημένα έσοδα για το Δημόσιο ύψους 580 εκατ. στη 12ετία. 

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ