Συνεχης ενημερωση

  Πέμπτη, 18-Ιουλ-2019 08:36

  Προχωρά και ο διαχειριστικός έλεγχος στη Folli Follie

  Προχωρά και ο διαχειριστικός έλεγχος στη Folli Follie
  • Εκτύπωση
  • Αποστολή με email
  • Προσθήκη στη λίστα ανάγνωσης
  • Μεγαλύτερο μέγεθος κειμένου
  • Μικρότερο μέγεθος κειμένου

  Του Νίκου Χρυσικόπουλου

  Μετά την ολοκλήρωση της αναμόρφωσης και δημοσιοποίησης των λογιστικών καταστάσεων του 2017 που κατέδειξαν το μέγεθος της παραποίησης των οικονομικών στοιχείων του Ομίλου, ξεκινά άμεσα η διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στη Folli Follie,

  Ο νέος έλεγχος που θα πραγματοποιηθεί έπειτα από αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ανατέθηκε στην PwC, όπως πρώτο είχε αναφέρει το Capital.gr.

  Συγκεκριμένα, τον Οκτώβριο του 2018 είχε συζητηθεί η αίτηση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών με αίτημα την διεξαγωγή διαχειριστικού ελέγχου επί των ενοποιημένων χρηματοοικονομικών καταστάσεων της εταιρείας για την χρήση 2017. Στο αίτημα συναίνεσε η FFG. Με την υπ’ αριθμ. 2893/2018 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου διορίστηκε ως ελεγκτής η PricewaterhouseCoopers.

  Αρχικά η ελεγκτική εταιρεία εξέφρασε άρνηση να πραγματοποιήσει το διαχειριστικό έλεγχο, θέτοντας ζητήματα νομικής φύσεως, αλλά και επί της οριζόμενης αμοιβής. Στη συνέχεια, έπειτα από διαβουλεύσεις που πραγματοποιήθηκαν μεταξύ των εμπλεκόμενων πλευρών, αναθεώρησε τη στάση της και αποδέχθηκε το έργο.

  Όπως έχει αναφέρει το Capital.gr., ο διαχειριστικός έλεγχος σε μια Α.Ε. φθάνει σε μεγαλύτερο βάθος από έναν γενικό ή ειδικό οικονομικό έλεγχο και οι ελεγκτές οφείλουν να υποβάλουν το πόρισμά τους –πέραν της ελεγχόμενης εταιρείας– στην αρμόδια Εποπτεύουσα Αρχή και στον αιτούντα τον έλεγχο (εν προκειμένω στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς). Επεκτείνεται, δηλαδή, στην εξακρίβωση του εάν οι διαχειριστικές πράξεις ωφελούν ή ζημιώνουν την εταιρεία. Εάν, δε, διαπιστώνουν παραβάσεις που τιμωρούνται ποινικά, οφείλουν να υποβάλλουν την έκθεσή τους και στην εισαγγελική Αρχή.

  Υπενθυμίζεται πως με βάση όλα όσα ανέφεραν οι ελεγκτές στο πιστοποιητικού ελέγχου που συνοδεύει τις αναμορφωμένες λογιστικές καταστάσεις του 2017 της εταιρείας, προέκυψαν σοβαρότατες παραλείψεις σε διαδικασίες λειτουργίας και ελέγχου της εταιρείας επί σειρά ετών και πλήρη απουσία εσωτερικού ελέγχου στην εταιρεία.

  Διαβάστε ακόμα για:

  ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ;

  ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ